homosexualitate

Școală privată din Mexic refuză înscrierea unui copil ce avea „doi tați” și este acuzată de discriminare

Arhiepiscopul de Monterrey din Mexic a luat apărarea unei școli din dioceza sa ce este acuzată de discrimare deoarece a refuzat să primească o fetiță care are „doi tați”: tatăl biologic și partenerul acestuia. Ei se „căsătoriseră” cu un an în urmă în Mexico City.

Într-un interviu publicat de LifeSiteNews, Arhiepiscopul Rogelio Cabrera a dat explicații, asigurând școlile că au dreptul de a se proteja în fața acestor influențe. Dacă o școală, „fie ea catolică sau nu, se conduce după anumite principii, atunci este corect să procedeze ca atare”, a spus acesta.

În ceea ce privește copiii adoptați de homosexuali, arhiepiscopul a declarat: „Guvernul este cel care a decis acest lucru, dar homosexualilor nu ar fi trebuit să li se dea dreptul de a adopta.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Inițial, arhiepiscopul fusese citat de către media că ar fi declarat că fetița avea „dreptul la educație”, spre marea satisfacție a asociațiilor homosexuale care vedeau asemănarea cu cuvintele Papei Francisc: „Cine sunt eu să judec?”

Dar arhiepsicopul Cabrera a explicat celor de la LifeSiteNews că i-au fost scoase cuvintele din context.

„Am spus că fetița avea dreptul să primească o educație. Dar, am spus, de asemenea, că o grădiniță privată are dreptul de a pune condiții atunci când primește copiii.”

Hills Institute este o școală privată de prestigiu. Inițial, la începutul anului școlar, fetița de doi ani fusese înscrisă la grădiniță de tatăl ei biologic fără dificultate. Ajungând însă în atenția conducerii, la trei zile după înscriere, școala  a cerut celor doi bărbați să respecte anumite condiții pentru ca fetița să poată merge în continuare la grădiniță: să nu asiste împreună la sărbătorile grădiniței și la alte evenimente care implică prezența părinților, să nu vină la sărbătoarea mamelor, să nu se prezinte niciodată împreună la grădiniță etc. Aceste lucruri au fost găsite de cuplul de homosexuali ca fiind  „ridicole și discriminatorii”.  Drept urmare, ei au depus plângeri la diverse servicii de protecție a drepturilor omului și de luptă contra discriminării.

În prezent școala este supusă unor investigații demarate de mai multe autorități publice, iar conducerea grădiniței a primit sancțiuni pentru refuzul de a se prezenta la audiențele organizate de organismul local de protecție a consumatorilor.

 

Prelucrare după LifeSiteNews

Preluat de pe Vremuri vechi și noi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button