homosexualitate

Demitizarea unei „gay-hate crime” care a schimbat legea în America. Adevărul crud despre o crimă și falsificarea realității prin mitologia grupărilor homosexuale

Sursă: Cuvântul Ortodox

Cotidianul britanic The Guardian prezintă, în materialul intitulat “Adevărul din spatele celei mai faimoase crime a urii împotriva homosexualilor (gay-hate crime)“ scandalul stârnit de o anchetă independentă ce a scos la iveală detalii ocultate din cazul uciderii lui Matthew Shepard, homosexual, în 1998.

Cazul este faimos în SUA și a stat la baza narațiunii conform căreia homosexualii sunt prigoniți și chiar uciși de “țărănoii” conservatori ai Americii. Crima lui Matthew a fost ambalată ca o “hate-crime”, adică o crimă motivată de ură împotriva homosexualității, motivată, cu alte cuvinte, de homofobie. Iată unde duce homofobia, deci toleranța zero față de așa ceva – a fost discursul standard impus printr-o mare presiune mediatică și instituțională. Au fost create piese de teatru, iar politicienii și starurile au trebuie să-și declame revolta într-un mod ritualic. S-a înființat o Fundație care poartă numele victimei. Culmea a fost atinsă în 2012, când Obama a ratificat legea Matthew Shepard care legiferează tocmai hate-crimes sau crimele motivate de ură.  Pe scurt, cazul este un stâlp al propagandei și activismului gay din America ce a avut consecințe inclusiv pe plan legislativ.

Bătut, legat, incendiat și lăsat să înghețe – așa a fost ucis Matthew Shepard în 1998 de către două persoane. Jurnalistul de investigație Stephen Jimenez nu s-a mulțumit însă cu narațiunea existentă și a făcut o anchetă, timp de 13 ani, intervievând sute de persoane. Rezultatele le-a publicat în cartea intitulată The Book of Matt: Hidden Truths about the Murder of Matthew Shepard, în care arăta clar că crima nu a fost motivată de homofobie, ci a fost rezultatul consumului unui anume tip de drog de către Matthew și anturajele sale dubioase. În plus, unul din ucigași era partener sexual ocazional al victimei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Faptul că Matthew era consumator dependent de droguri, că avea SIDA și avea relații homosexuale cu unul din ucigași a stricat imaginea idilică pe care lobby-ul gay o impusese despre victimă. De asemenea, există informația că uciderea lui Matthew e legată de motive ce țineau de traficul de droguri. Mai grav este că aceste aspecte au fost ocultate până și în cadrul procesului în care cei doi ucigași au fost condamnați, ceea ce arată amploarea și premeditarea făcăturii. La fel de grav este faptul că amantul lui Matthew a fost convins să păstreze tăcerea asupra relației dintre ei, pentru a nu dăuna poveștii.

Gravă este și reacția grupărilor homosexuale față de cartea lui Jimenez. Acestea protestează vehement față de ideea unei astfel de cărți, pe care o văd că un atentat la propria lor cauză. Jimenez este înfierat și considerat “revizionist”, termen care se folosește, îndeobște, pentru a stigmatiza pe cei cu simpatii de extremă dreaptă. Și, în orice caz, în ciuda dovezilor zdrobitoare, fundațiile pro-homosexualitate înființate cu prilejul crimei consideră în continuare că este un caz tipic de crimă motivată de homofobie.

Iată, așadar, un modus operandi: generarea unei mitologii bazate pe fapte falsificate grav pentru a demonstra, cu orice preț, că există crime motivate de homofobie și pentru a pune o presiune mediatică și politică necesară pentru schimbarea legislației și criminalizarea “homofobiei”.

Fără să existe astfel de cazuri la noi, ne amintim de scandalul artificial legat de fetița unui homosexual care nu era lăsată în vestiarul bărbaților: ”Gândul” își continuă misiunea: PROMOVAREA MASCATĂ A DREPTURILOR ”FAMILIEI” HOMOSEXUALE ÎNTR-UN ARTICOL CU IZ ….DUBIOS/ Timbre cu teme obscene homosexuale în FINLANDA și alte “evenimente istorice” pe FRONTUL LGBT

La mijloc este același mecanism de falsificare a realității pentru inducerea unui sentiment de pericol și de …ură față de cei care nu acceptă homosexualitatea. De fapt, un pretext pentru creștinofobie.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. Seamana foarte mult cu crima lui Mihalea Luchian, dar la noi nu era inca abrogata legea 200 si au evitat sa scrie in presa cam ce stia toata lumea si nu au spus: ca unul din criminali era unul dintre partenerii ocazionali ai lui Mihalea.

    1. Criminalul era unul din partenerii sexuali plătiți ai lui Mihalea. Dar nu-mi amintesc ca în presa românească se se fi afirmat că Mihalea a fost omorât din ură pentru că era homosexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button