homosexualitate

Părintele „căsătoriei” între persoane de același sex: „Urmează mariajul în grup”

boris_dittrich_400

Semnele Timpului, 14 martie 2013

Boris Dittrich, activistul homosexual olandez cunoscut ca „părintele” mișcării pentru căsătoria între persoane de același sex, a recunoscut că legalizarea mariajelor în grup (3 sau mai multe persoane) este următorul pas în destrămarea instituției căsătoriei tradiționale, relatează Life Site News.

Într-un interviu video pentru publicația Yagg, destinată homosexualilor francezi, Dittrich – fost membru al parlamentului olandez și activist al organizației internaționale Human Rights Watch – a dezvăluit detalii din culisele planului atent întocmit care a făcut ca Olanda să devină prima țară care a acceptat, în 2001, căsătoria civilă a persoanelor de același sex.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El afirmă că a căutat întâi să determine opinia publică să accepte parteneriatele civile între homosexuali, acest pas conducând apoi la modificarea definiției clasice căsătoriei, de unire între un bărbat și o femeie. Redefinirea mariajului, a spus el, are chiar potențialul de a declanșa discuții despre instituirea căsătoriei de grup. Totuși, această idee reprezintă ceva complet nou, propagandistul homosexual prezicând că instituirea ei va dura probabil mulți ani.

Dittrich a spus că a fost nevoie de mult timp pentru ca ideea de „egalitate în căsătorie” să fie acceptată. Până să îl promoveze împreună cu alți câțiva activiști în Olanda, conceptul acesta nu exista nicăieri în lume. Dittrich a deschis discuția privind dreptul la căsătorie de care ar trebui să se bucure cuplurile homosexuale în 1994, și au trecut șapte ani până când un proiect de lege în acest sens să fie înaintat în parlamentul olandez.

În cadrul interviului, Dittrich a mărturisit că înaintarea conceptului de „parteneriat civil” a fost de la început concepută ca un prim pas în cadrul unui plan mai complex. Când a intrat în Parlamentul olandez, povestește Dittrich, primul lucru pe care l-a făcut a fost să înceapă să vorbească despre căsătorii între persoane de același sex, dar a realizat curând că opinia publică nu era încă pregătită să accepte ideea. În consecință, a decis că era nevoie e o abordare evazivă.

„Ne-am gândit că ar fi mai eficient din punct de vedere psihologic dacă am introduce inițial conceptul de parteneriat civil”, a afirmat Dittrich. O dată ce acesta a fost acceptat în 1998, continuă el, „oamenii s-au obișnuit cu ideea că doi bărbați sau două femei merg la primărie, iar relația lor e recunoscută legal. Iar oamenii au început să o numească ei înșiși «căsătorie gay»”.

Dittrich continuă: „Pentru publicul larg, nu era nici o diferență între cele două. Așa că oamenii s-au obișnuit cu această realitate, văzând că nu începe nici o revoluție, iar țara nu cade într-un abis moral. În consecință, următorul pas a fost egalitatea în căsătorie. Cea mai eficientă metodă de a aduce ideea în fața opiniei publice a fost concentrarea pe principii precum egalitatea și non-discriminarea, punând accent pe separarea între Biserică și stat.” Dittrich a adăugat: „Mesajul meu către oamenii religioși e: «Noi nu ne atingem de căsătoria religioasă. Pe noi ne interesează căsătoria civilă, iar, potrivit legii, toți trebuie să fim tratați egal.»”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button