homosexualitate
Urmează căsătoria în grup, recunoaște „părintele” căsătoriei homosexuale în Olanda
De Hilary White
Boris Dittrich, activistul homosexual numit „părintele” mișcării pentru căsătoria dintre persoane de același sex în Olanda, a recunoscut că următorul pas logic care ar trebui să fie făcut pentru dezagregarea legilor referitoare la căsătoria tradițională din Europa de Vest este de a aproba căsătoriile între trei sau mai multe persoane.
Într-un interview video cu revistă franceză Yagg, o revistă online pentru homosexuali, Dittrich, fost membru al Parlamentului și activist în mișcarea homosexuală în cadrul Human Rights Watch, detaliază planul minuțios care a dus la prima acceptare publică a parteneriatelor civile și deci inevitabil la schimbarea definiției căsătoriei tradiționale.
Redefinirea căsătoriei, spune el, a dus la discuții despre permiterea căsătoriilor în grup, între trei sau mai multe persoane. „Dar acesta e începutul unui proces cu totul și cu totul nou” adăugă el și prezice că această etapă „o să dureze foarte mulți ani”.
Dittrich a recunoscut că „a durat mult timp” până ce noțiunea de „egalitate matrimonială” să fie acceptată în cadrul discuțiilor politice. Înainte ca el și alți activiști pro-homosexualism să pornească acest proces de acceptare în Olanda, „nu exista nicăieri în lume conceptul de egalitate matrimonială”. Discuția a început-o încă din 1994, dar a fost nevoie de alți „7 ani de dezbateri” pentru că o lege să poată fi propusă.
Oponenții schimbării din Olanda au adus atunci aceleași obiecții și argumente care sunt aduse în acest moment în Franța, care e confruntată cu același tip de proiect de schimbare de lege, observă Dittrich.
În țările care au acceptat deja căsătoria dintre persoane cu același sex, cei care au creat legile au început prin a spune că „parteneriatele civile” au multe limite. În Anglia, când activiștii homosexualisti au argumentat necesitatea creării „uniunilor civile”, cetățenii au fost asigurați că această categorie de parteneriate civile va fi creată doar pentru a asigura persoanelor aflate în relație cu cineva de același sex dreptul la o impozitare corectă și legi de succesiune.
Această argumentație a fost acceptată de toată lumea, chiar și de liderii religioși care au negat, aproape la fel de puternic ca lobbyiștii, că ar exista vreun pericol de denaturare a definiției căsătoriei. Parlamentarul britanic care a susținut proiectul a subliniat că parteneriatele civile vor fi finalul poveștii și că nimeni nu se va atinge de căsătorie.
Totuși Dittrich a declarat revistei Yagg că strategia a fost încă de la început aceea de a convinge mai întâi lumea de parteneriatul civil ca o primă etapă dintr-un plan mai mare. Când a fost ales parlamentar, a început „imediat” să discute despre „căsătoria” dintre persoane de același sex dar și-a dat seama foarte repede că publicul nu era gata să accepte conceptul. Deci trebuia mers pe o cale ocolită.
„Ne-am gândit că ar fi mai ușor din punct de vedere psihologic să introducem mai întâi conceptul de parteneriat legal” spune el. În momentul când acest lucru s-a făcut, în 1998, „oamenii s-au obișnuit cu ideea că două femei sau doi bărbați se duc la primărie și își fac relația recunoscută de lege. Și au numit această relație legală ”căsatorie gay’’. Așa că pentru publicul larg nu era nici o diferență între concepte. Și oamenii au început să se obișnuiască puțin câte puțin și apoi și-au dat seama că nu s-a declanșat nici o revoluție în urma căsătoriilor gay, iar țara nu s-a prăbușit în nici o prăpastie morală. Iar apoi următorul pas a fost egalitatea matrimonială, egalitate de-adevăratelea, a fost un pas logic.”
Strategia cea mai bună de a aduce ideea în atenția publicului a fost să „ne concentrăm pe principiile de egalitate și nediscriminare” și să punem accentul pe „separarea dintre biserică și stat”.
„Deci, dacă oamenii sunt împotriva căsătoriei dintre două persoane de același sex, e ok, nu trebuie să se streseze din cauza ei. Le-am spus acelor persoane religioase ‘nu ne atingem de căsătoria religioasă’, noi ne referim la căsătoria civilă.”
„Și legea spune că toți oamenii trebuie să fie tratați egal”.
Traducere: Nicoleta Petcu
Sursa: http://www.lifesitenews.com
DONEAZĂ
Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191 (RON)
RO85RZBR0000060016473246 (EUR)
Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la stiripentruviata@gmail.com
DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.