homosexualitate

Judecătorul șef al Curții Supreme de Justiție a SUA: Decizia de a legaliza căsătoriile gay deschide calea pentru POLIGAMIE

phpThumb_generated_thumbnailjpg
Articol preluat de pe ActiveNews
După cum se știe, Curtea Supremă a SUA a ales să legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex pe întreg teritoriul țării, chiar dacă majoritatea statelor componente ale federației refuzaseră să recunoască această uniune civilă.
Votul a fost foarte strâns, 5-4 în favoarea deciziei pro-homosexuale.
În ceea ce-i privește pe cei patru judecători care au votat împotriva acestei modificări, aceștia au descris în termeni nemaiîntâlnit de duri hotărârea Curții.
Astfel, Judecătorul șef John G.Roberts, Judecătorul Antonin Scala și Judecătorul Clarence Thomas au scris că magistrații majoritari „nu au reușit să redacteze nici măcar o singură propoziție pentru a explica în ce fel se aplică al 14-lea amendament al Constituției în privința redefinirii căsătoriei”.
John G.Roberts(FOTO centru, jos), judecătorul șef al Curții Supreme, a mai afirmat că „dreptul pe care îl anunță decizia nu are nicio bază în Constituție sau în vreun precedent al Curții. Nu există nicio clauză de ‘tovărășie și înțelegere’ sau de ‘nobilitate și demnitate’ în Constituție”.
Mai mult, Curtea a ignorat chiar propriul precedent, cazul Baker vs Nelson, din 1972, care decreta că nu există niciun drept constituțional care să permită căsătoriile homosexuale.
Într-o luare separată de poziție, judecătorul Antonin Scala a denumit decizia „un puci judiciar”, căruia „îi lipsește și cea mai mică poleială de legalitate”.
Toți cei patru judecători au precizat că această decizie uzurpă rolul cetățenilor într-o guvernare democratică.
Șeful Curții Supreme, judecătorul Roberts, a făcut o remarcă foarte gravă. Acesta a afirmat că această decizie deschide Cutia Pandorei.

„Este fantastic de observat cum majoritatea argumentelor majorității ( judecătorilor -n.r.) se aplică perfect și pentru o eventuală cerere pentru legalizarea căsătoriilor între mai mult de două persoane (poligamia -n.r.), a scris Roberts.

Cel de-al patrulea judecător, Samuel Alito, a notat că acest precedent deschide calea apariției unor drepturi, prin simpla decizie a unei majorități judecătorești.
Cei cinci judecători care au votat în favoarea acestei modificări sunt: Elena Kagan, Ruth Bader Ginsburg, Sonia Sotomayor, Stephen Breyer și Anthony Kennedy. Unul din judecători, Elena Kagan, chiar a oficiat o astfel de căsătorie în septembrie 2014.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button