homosexualitate

Scoțian amendat cu 40.000 de lire sterline pentru un mesaj „homofob" postat pe Twitter

David Shuttleton

Edinburgh, Scoția, 09 august 2013 (LifeSiteNews.com) – Tribunalul din Edinburgh l-a obligat pe David Shuttleton, un dealer de antichități, la plata a 40.000 de lire sterline după ce a postat pe Twitter mesaje referitoare la lesbiana Jaye Richards-Hill, pe care a numit-o „un pericol pentru copii”.

Aceasta l-a dat în judecată, acuzându-l de defăimare din cauza remarcilor sale despre activismul ei homosexual.

Jaye Richards-Hill este profesoară și consilieră a Ministrului Educației. Ea și partenera ei de același sex, Ruth, sunt căsătorite în mod „legal” în Africa de Sud. În luna iulie a anului trecut, ele au organizat în fața Parlamentului scoțian o demonstrație de „ceremonie de căsătorie” în semn de susținere a „căsătoriilor gay”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Conform surselor, Shuttleton a trimis, de asemenea, mesaje primului-ministru, Alex Salmond, și viceprim-ministrului, Nicola Sturgeon, cu privire la îngrijorarea sa legată de Jay Richards-Hill.

Numind pe cei care nu sunt de acord cu campania sa anti-gay „normalphobes”, Shuttleton a declarat publicației Daily Record, „Este absolut scandalos că homosexualii au primit o astfel de putere în comunitatea noastră. Este un abuz al legilor noastre”.

Amenda uriașa poate deveni un precedent în cazurile care implică presupusa „homofobie” în Scoția.

Shuttleton a declarat că va contesta decizia, susținând că hotărârea a venit „în mod implicit” pentru că nu a reușit să depundă o apărare corespunzătoare.

Mass-media din Scoția l-a etichetat pe Shuttleton drept „prost delirant”, „bigot”, „nebun”, „creștin homofob” și „rasist fanatic”, spre deosebire de portretizarea făcută lui Jaye Richards-Hill, ce a fost prezentată drept „părinte și profesor respectat”, „militantă de frunte pentru drepturile cuplurilor homosexuale”.

Ea nu a făcut niciun comentariu referitor la decizia Curții.

de Thaddeus Baklinski
Sursă: LifeSiteNews
Traducere: Livia Halus
Articol preluat de pe Vremuri vechi și noi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button