homosexualitate

Portugalia respinge la limită legea privind adopțiile realizate de cuplurile homosexuale

 portugalia

de Hilary White, LifeSiteNews, Portugalia, 21 Martie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un proiect de lege ce propunea legalizarea adopțiilor de către cupluri homosexuale a fost respins vineri în Parlamentul Portugaliei, cu o majoritate restrânsă. Proiectul de lege ar fi permis unuia dintre partenerii unui cuplu de persoane de același sex să adopte copilul celuilalt.

În 2012, Guvernul a promis un proiect de lege privind “co-parenting-ul”, proiect ce stipula faptul că “atunci când două persoane de același sex sunt căsătorite sau într-o relație de concubinaj, iar unul dintre ei are responsabilități parentale asupra unui minor, prin relații de sânge sau prin adopție, partenerul acestuia poate adopta minorul”.

Proiectul a fost respins de o coaliție de centru-dreapta, cu o majoritate de 112 la 107 voturi, cu 4 absențe. Același proiect fusese acceptat la prima depunere, în mai 2013, fiind însă aspru criticat de către Biserică. În același timp, un proiect ce propunea adopția de către ambii parteneri a fost respins cu 104 la 77 de voturi.

În acest moment, în Portugalia, penoanele homosexuale pot adopta copii, dar proiectul de lege privind căsătoriile între persoane de același sex interzice în mod specific adopțiile în cazul cuplurilor homosexuale.

În același timp, Curtea Constituțională Portugheză a respins la 14 martie o propunere a Parlamentului privind organizarea unui referendum privind modificarea legii, pentru a permite partenerilor de același sex să adopte copii. Curtea a decis că întrebările propuse sunt ambigue și insuficient înțelese de către electorat pentru a asigura un rezultat cinstit.

Traducere: Miruna Ionescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button