Marşul pentru Viaţă

Portugalia: Marșul pentru viață în 10 orașe simultan / FOTO, VIDEO

de Redacția Stiripentruviata.ro

După o pauză de doi ani, Marșul pentru viață a fost organizat cu participare fizică în 10 orașe din Portugalia, de două ori mai multe decât la ultima ediție, cea din 2019.

În 23 octombrie 2021 au avut loc marșuri în patru din cele mai mari orașe din țară – capitala Lisabona, Porto, Braga, Coimbra – și în alte șase: Évora, Aveiro, Viseu, Guarda, Funchal, Santarém.

„Orice viață are nevoie de dragoste” scria pe o pancartă a participanților la Marșul pentru viață de la Lisabona.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Portugalia se dezbat legea eutanasiei și o lege care să permită extinderea limitei pentru avort la cerere de la 10 săptămâni la 16 săptămâni de sarcină.

În 9 octombrie, în Portugalia a avut loc Congresul Medicilor Catolici, iar în 30 octombrie a fost organizat Forumul One of Us pentru viitorul Europei, al organizațiilor care au susținut initiative civică europeană de protejare a dreptului la viață pentru copiii nenăscuți.

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button