viaţa de familie

O relație vizează doar propria noastră persoană?

w

Când am văzut titlul aticolului „Căsătoria nu este pentru tine”, însoțit de fotografia unui fericit cuplu în ziua nunții lor, am fost deosebit de intrigat. Scris de Seth Adam Smith, articolul reflectă temerile și anxietățile normale ale unui bărbat ce urma să se căsătorească. Acesta i le-a împărtășit tatălui său sub forma unor întrebări precum: „Sunt pregătit de acest pas? Oare voi fi fericit? Este ea potrivită pentru mine?”

Pentru că răspunsurile sunt uimitoare, am să scriu mai jos exact ceea ce a spus tatăl său:                                    

„Seth, ești un mare egoist. Așa că o să-ți spun direct: căsătoria nu este pentru tine. Nu te căsătorești ca să fii fericit, ci te căsătorești pentru a face pe altcineva fericit. Mai mult decât atât, căsnicia nu este doar pentru tine, ci pentru formarea unei familii. Nu te căsătorești doar pentru a fi rudă cu cineva, ci pentru copii care vor apărea. Cine vrei să te ajute să îi crești? Cine vrei să îi îndrume? Căsătoria nu este pentru tine sau despre tine. Căsătoria presupune și are ca scop persoana cu care te-ai căsătorit.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Răspunsul este simplu și profund. Este exact aspectul pe care majoritatea oamenilor îl omit în zilele noastre, explicându-se astfel numărul divorțurilor în permanentă creștere. Am devenit atât de absorbiți de noi înșine încât am ajuns, în mod curios, la concluzia că orice tip de relație, la fel ca și căsătoria, vizează doar propria noastră persoană. În loc să ne dăruim întru totul celeilalte persoane, noi ținem un calcul cu ceea ce a făcut celălalt pentru noi ca răsplată pentru cele făcute de noi pentru acesta.

Nu ar trebui să fie așa. O relație durabilă – cu familia, prietenii, partenerul de cuplu etc. – înseamnă să dorești binele celeilalte persoane și să faci tot ce-ți stă în puteri ca să te asiguri că va fi așa.

Astfel, toate acestea se întorc ulterior către noi, pentru că devenim mult mai fericiți atunci când dăruim, decât atunci când primim.

Sunt convins că merită să medităm un pic asupra întrebării: atitudinea ta față de propria relație este centrată asupra propriei  persoane sau asupra celui de alături?

Sursă: MercatorNet

Traducere: Olesea Jechiu 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button