familievalorile familieiviaţa de familie

Mamă și fiică prin lentila tatălui. Povestea unei fotografii de familie care a devenit virală după 33 de ani

de Redacția Stiripentruviata.ro

Budapesta, 1987. O mamă tânără în rochie de vară se uită la niște legume. În cealaltă mână, femeia ține o pungă de cumpărături transparentă în care stă un copilaș de vreun anișor care mușcă dintr-o roșie.

După ce analistul politic bulgar Dimitar Bechev a distribuit imaginea și aceasta s-a viralizat pe rețelele de socializare, o femeie, Fanni Manek, a recunoscut în ea o fotografie de familie.

Fanni Manek a anunțat că instantaneul a fost surprins de tatăl ei, fotograful Attila Manek, și le prezintă pe mama ei, Márti, și pe sora ei, Enikő, pe Bulevardul Muzeului din Budapesta. Imaginea provine din arhiva agenției maghiare de presă MTI.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prin această fotografie, Attila Manek și-a dorit atunci să ilustreze dificultățile femeilor care lucrau în tura a doua. Aceasta începea imediat după sfârșitul programului normal de lucru, când însă era nevoie de femei și acasă, pentru a se ocupa de copii și de necesitățile gospodăriei.

Popularitatea imaginii a determinat protagoniștii să refacă instantaneul după 33 de ani – de data aceasta în piața de zarzavaturi Budafok.

Attila Manek continuă să lucreze ca fotograf. Márti Manek, soția lui, a fost jurnalistă, iar în prezent lucrează la o firmă medicală. Enikő, „fetița din punga de cumpărături”, are acum doctoratul în chimie și se specializează în nanotehnologie, informează 24.hu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163321164655392&set=a.110170020391&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163326226640392&set=p.10163326226640392&type=3&theater


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button