homosexualitate

„Nu mai promovați corupția morală în țara noastră” – intelectualitatea georgiană către consilierului special al UE pe problemele drepturilor omului

nunta
Nuntă tradițională georgiană

 de J.C. von Krempach, 28 octombrie 2013

Cel mai important ziar al Georgiei (nu este vorba despre statul american cu același nume, ci de țara europeană situată între Marea Neagră și Munții Caucaz) a publicat o scrisoare deschisă semnată de 36 dintre cei mai remarcabili intelectuali ai țării, în care este criticat Thomas Hammarberg, consilierul special al U.E. pe probleme de drepturi ale omului, ca reacție la un raport controversat al acestuia despre respectarea drepturilor omului în această țară.

Nu că n-ar fi existat încălcări flagrante ale drepturilor omului în Georgia, ca în majoritatea statelor post-comuniste, dar aceste abuzuri nu-l interesează pe dl. Hammarberg, care le trece sub tăcere. În schimb, singurul aspect pe care el și stăpânii lui politici de la Bruxelles îl consideră a ține de „politica drepturilor omului” este promovarea imoralității sexuale sub masca unor concepte precum „diversitate”, „toleranță” sau „lupta împotriva homofobiei”.

Câteva extrase din scrisoarea respectivă:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu ne-am fi imaginat niciunul dintre noi vreodată că homosexualii și cei care promovează alte tipuri de depravare sexuală ar trebui tratați ca și cum ar avea statutul unei minorități religioase sau lingvistice. Acest nou tertip este absolut inacceptabil… Suntem de părere că  punerea semnului egalității între cei care practică perversiuni sexuale și reprezentanții minorităților religioase sau etnice… este o ideologie artificială, impusă în mod deliberat, care nu are nimic de a face cu regulile proprii societății umane de secole.

Ne scrieți că sărbătorirea Zilei Internaționale împotriva Homofobiei reprezintă exercitarea unor drepturi, nu o propagandă. Noi nu putem fi de acord. Orice eveniment public promovează ceea ce declară, și n-are niciun rost să negăm asta.

th
„Valori morale incerte” – Opiniile lui Thomas Hammarberg cu privire la morală nu sunt împărtășite de toată lumea

Regulile dreptului diplomatic vă cer să respectați tradițiile țării unde vă aflați.

Într-unul dintre cele mai tragice momente ale istoriei noastre naționale, 100.000 de locuitori ai orașului Tbilisi și-au plecat capetele în fața călăilor ca să le fie tăiate, sacrificându-și astfel viața în apărarea moralității creștine. În Tbilisi, acești oameni sunt venerați ca sfinți. Lăsați impresia că aveți dreptul să îi învățați pe locuitorii acestui oraș și ai acestei țări, indicându-le ce e bine și ce e rău și să ne țineți predici despre datoria noastră de a vă acorda dreptul la liberă exprimare. Vrem să vă atragem atenția asupra faptului că, deși v-am acordat dreptul de a vă exprima liber opinia în țara noastră, ne păstrăm totuși dreptul la replică.”

Acțiunea dvs. din 17 mai anul curent a fost o provocare cu scopul de a  ne destabiliza și dezbina societatea. Vă reamintim că în data de 26 mai, în același loc – pe Bulevardul Rustaveli – protestatari pașnici au fost uciși de regimul lui Saakachvili. Cadavrele cetățenilor uciși au fost ascunse pe acoperișul unui mall din apropiere ca să-i țină departe de ochii mulțimii, în timp ce o paradă militară trecea prin acel loc. Reprezentanți ai Uniunii Europene au fost prezenți la această paradă la câteva sute de metri distanță de locul unde erau ascunse cadavrele… fără a protesta în vreun fel împotriva acestei încălcări a dreptului la viață sau împotriva mutilării nemiloase a sute de persoane. În schimb, acești reprezentanți iau apărarea celor care promovează depravarea sexuală.

…Ce concluzii ar trebui să tragă societatea noastră din aceste lucruri cu privire la prioritățile Vestului în zona drepturilor omului?

Marxismul a venit la noi tot din Vest… Marxismul la fel ne-a obligat să sărbătorim câteva „sărbători” internaționale care nu ne reflectau valorile.

Credința este o chestiune de conștiință personală și speranță și oricine trebuie să fie liber și să se simtă în siguranță în această privință” – acestea sunt cuvintele marelui nostru scriitor și personalitate publică, Ilia Chavchavadze. Georgienii și-au condus mereu viețile după aceste cuvinte. În Europa de Vest, așa-zisele procese ale Iluminismului și Reformației au costat milioane de vieți. În țara noastră, credința și cunoașterea au coexistat dintotdeauna fără vărsare de sânge, în timp ce Marxismul, care ne-a venit din Vest, a avut ca rezultat râuri de sânge vărsat aici în numele unui fals concept de „libertate”.

Liberatatea nu trebuie confundată cu promovarea corupției morale sau cu insultarea unei societăți tradiționale de către o ideologie care, sub falsul stindard al „liberei alegeri”, duce la suferința a milioane de copii ai căror părinți au divorțat… Această ideologie generează izolare și disperare, îi face pe oameni să-și pună toate speranțele în bani și într-o nouă legislație care, în Occident, în ciuda bunăstării materiale, a condus societățile într-un declin existențial.

„Ce s-a întâmplat în Occident în ultimele trei decenii, din păcate, reprezintă o prăbușire de amploare a valorilor familiale, ale spiritualității și ale decenței. Istoria statului și națiunii noastre este cu mult mai vastă decât această scurtă perioadă de timp. Așa că nu putem să acceptăm lecțiile pe care ni le predați pe durata acestui experiment. Priviți la istoria propriei dumneavoastră generații, Thomas – în care parte din viața dumneavoastră vreți să trăiți? În acea parte în care ați fost crescut de către părinții dumneavoastră după valorile tradiționale europene sau în această ultimă parte, când, deja adult fiind, ați învățat noua ideologie? Iar dacă generația dumneavoastră a fost atât de instabilă în opiniile ei morale, ce ne garantează că pe viitor nu veți veni cu alte inovații conforme standardelor etice?

Ne pare rău pentru dumneavoastră și pentru problemele generației dvs.… dar noi credem că Europa nu s-a bazat pe orgiile generației hippie, ci pe valorile creștine, pe care le-am apărat cu multă amărăciune și bucurie în epoca socialismului sovietic și pe care vom continua să le apărăm și în condițiile capitalismului occidental și globalizării.”

 

Traducere: Coșereanu Gabriela


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Articole relaționate

Back to top button