libertate de conștiință

Meriam, mama creștin-ortodoxă condamnată la moarte în Sudan, a fost eliberată

 eliberarea

Meriam Ibrahim, sudaneza în vârstă de 27 de ani care a fost condamnată la 100 de lovituri de bici și moarte prin spânzurare pentru crima de a se fi convertit la creștinism și a se fi căsătorit cu un creștin practicant, a fost eliberată în data de 23 iunie, după ce curtea a revocat sentința.

Citește și: Meriam, mama creștin-ortodoxă condamnată la moarte în Sudan a născut în detenție

A doua zi, ea fost din nou arestată în timp ce încerca să părăsească țara împreună cu familia, fiind ulterior eliberată după o detenție de câteva ore.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

BBC oferă mai multe detalii:

Femeia sudaneză eliberată  a fost reținută pentru câteva ore împreună cu familia sa  în aeroportul Khartoum. Marie Harf, purtătoarea de cuvânt a departamentului de stat american, le-a spus jurnaliștilor că „au fost reținuți temporar pentru niște întrebări în legătură cu documentele”.

Daily Mail relatează că 40 de agenți i-au reținut pe Meriam, pe soțul ei și pe cei doi copii: Maya (o lună) și Martin (21 de luni).

„Nu s-au dat lămuriri despre motivul reținerii lor. Dar ei nu pot fi duși în instanță deoarece nu este o faptă penală ci este o chestiune de securitate națională.”

Avocatul lui Meriam, Elshareef, a declarat pentru ziarul The Guardian:

„Este foarte dezamăgitor. Erau foarte nervoși. Ne-au spus să ieșim [avocaților] afară și au dus familia la centrul de detenție. Avocații nu au avut acces.”

A spus că ea nu avea restricții de călătorie deoarece curtea de apel a anulat acuzațiile pentru convingerile ei și a adăugat că neînțelegerile politice asupra cazului au jucat un rol important în împiedicarea ei de a părăsi țara.

„Sunt foarte îngrijorat. Când oamenii nu respectă deciziile curții, ei pot face orice”, a spus Elshareef.

Sursă: LifeNews.com

Traducere și prelucrare: Alexandra Vieru

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button