libertate de conștiință

Titus Corlățean între cei 190 de parlamentari care au scris premierului pakistanez despre Asia Bibi

Aproximativ 190 de parlamentari din mai multe țări au adresat o scrisoare deschisă premierului pakistanez în cazul Asiei Bibi, femeia creștină a cărei eliberare din închisoare a provocat protestele și amenințările musulmanilor.

Autorii scrisorii încurajează guvernul pakistanez să o ajute pe Asia Bibi și pe cei implicați în achitarea ei să părăsească țara în siguranță:

„Am primit cu bucurie decizia Curții Supreme de a o achita pe Asia Bibi și am fost încântați să vedem că guvernul a apărat sistemul judiciar în zilele care au urmat. Cu toate acestea, din  cauza acordului politic cu Tehreek-e-Labbaik Pakistan, ( grupare religioasă extremistă devenită partid politic – n.r). Asia Bibi este, încă o dată, condamnată la moarte.

Suntem conștienți de faptul că o revizuire a verdictului Curții Supreme ar putea dura ani, lăsând-o pe Asia în continuare în închisoare sau vulnerabilă în fața violențelor mulțimii, dacă este eliberată. Înțelegem că decizia de revizuire a hotărârii a fost luată mai curând din raționamente politice, decât legale. Evoluțiile viitoare din această poveste tristă vor arăta lumii dacă Pakistanul este o națiune care respectă statul de drept sau dacă vor prevala interesele politice”, se spune în scrisoarea semnată de cei 190 de parlamentari.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din partea României scrisoarea a fost semnată de parlamentarul PSD Titus Corlățean.

Paul Coleman, directorul executiv al ADF International, o organizație internațională care protejează drepturile omului a declarat:

„Suntem recunoscători pentru demersul celor peste 190 de parlamentari din diferite țări și din tot spectrul politic care și-au ridicat vocea în sprijinul și în semn de solidaritate cu Asia Bibi. Îndemnăm guvernul pakistanez să asigure ieșirea Asiei Bibi și a familiei sale, în siguranță, din țară”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button