libertate de conștiință

Mihaela Rădulescu, amendată de CNCD pentru că a spus că homosexualitatea e anormală

MR

Articol preluat de pe ActiveNews

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat-o pe Mihaela Rădulescu cu suma de 3.000 de lei pentru „incitare la ură împotriva minorităților sexuale”.

Vedeta TV scrisese un text, pe blogul său, în care aborda acest subiect. De altfel, Mihaela Rădulescu prevedea, chiar în respectivul text, că va fi pedepsită pentru afirmațiile sale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Aici a vorbit mama de băiat din mine, care are și ea, ca și orice minoritate din lumea asta, dreptul la opinie și la liberă exprimare. Numai că, în momentul în care faci «greșeala» asta publică, toți cei vizati te vor atacă ca hienele și îți vor demonstra că …ai dreptate – ei au tot felul de drepturi ciudate, ei vor respect și toleranță, dar să nu faci greșeala să-i ataci, că devin intoleranți, iritați și …victime. Iar noi, cei care am vrea să creștem și ceva nepoți și să ne facem coc la nunta banală dintre băiatul nostru și o …femeie, n-avem dreptul de a spune ce gândim. N-avem curajul de a spune ce ne place, ce ne convine și ce nu. N-avem voie să stricăm bunătate de campanii pentru respectarea drepturilor minorităților, cu impresionante fonduri europene alocate, n-avem banalul drept de a le aminti că lumea a început de la Adam și Eva, nu de la…Gheorghe și Ion. Bănuiesc că Dumnezeu nu poate fi contrazis și acuzat că a fost «politically» incorect….., dar eu voi fi …«decapitată» pentru că am îndrăznit să …spun ce gândesc, ca mama.”

În luna aprilie, Mihaela Rădulescu a scris pe blogul său un text în care le cerea homosexualilor să nu se mai afișeze în public, deoarece sunt „anormali”.

”Sunteți oameni anormali, oricât vă deranjează că vă numim așa – dar, dacă vă asumați «diferența», faceți-o cu eleganță, discreție, convingere, nu neapărat dând iama în dulapul femeilor și în fardurile lor. Nu ne agresați vizual copiii pe stradă, căci noi nu avem cui ne plânge, fiind o majoritate obligată să respecte drepturile unei minorități, ci respectați și voi drepturile copiiilor noștri de a crește normal și de a alege… drept”

CNCD a decis că Mihaela Rădulescu, fiind o vedetă TV, care este mereu în atenția publică, a creat prin declarațiile sale ”un cadru intimidant, ostil, degradant și ofensator la adresa persoanelor homosexuale”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button