familie

Liderii politici și religioși din județul Bihor își dau mâna pentru a susține referendumul

Joi, 27 septembrie 2018, la Oradea a avut loc o întrunire de susținere a referendumului la care, alături de Coaliția pentru Familie, au participat toți liderii politici și religioși locali, alături de orădeni care au umplut până la refuz sala primăriei.

La evenimentul moderat de directorul postului de radio „Vocea Evangheliei”, Daniel Burtic, au participat reprezentanţi ai cultelor, printre care episcopul ortodox Sofronie Drincec, episcopul reformat Csűri István, pastorul baptist Paul Negruţ, care este și rectorul Universităţii Emanuel, pastorul Liviu Apolzan, secretarul Comunităţii Penticostale Regionale Oradea, sau pastorul Petru Vidu, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oradea.

Potrivit organizatorilor, episcopii greco-catolic şi romano-catolic de Oradea, Virgil Bercea şi Bőcskei László, şi-au exprimat susţinerea faţă de referendumul privind modificarea Constituţiei, chiar dacă nu au putut lua parte la lucrările conferinţei.

De cealaltă parte, conferinţa a reunit preoţi, pastori, membri ai Coaliţiei pentru familie, elevi ai şcolilor confesionale, dar şi oameni politici din toate partidele importante.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Lucru rarisim, asistenţa i-a putut vedea la acelaşi prezidiu pe primarul Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor, aşezat lângă preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care era flancat de şeful UDMR, Cseke Attila. De asemenea, deputaţii PSD, UDMR şi PNL s-au așezat la aceeaşi masă de dezbateri.

Cu argumente ştiinţifice

Conferinţa, deschisă cu o rugăciune oficiată de episcopul ortodox Sofronie Drincec, a cuprins luări de cuvânt ale reprezentanţilor bisericilor, care şi-au îndemnat credincioşii să voteze la referendum pentru protecţia prin Constituţie a familiei tradiţionale.

Absolvent de Medicină, episcopul Sofronie şi-a susţinut poziţia nu doar cu argumente teologice, ci şi ştiinţifice. „Omul, în partea sa trupească, pleacă la călătorie în viaţă cu celula ou sau zigotul ce se formează dintr-o celulă incompletă a tatălui şi a mamei, care doar împreună au numărul necesar de cromozomi ca să poată crea o celulă viabilă”, a spus episcopul.

La rândul său, pastorul Petru Vidu a avertizat că „sunt ţări care au legalizat căsătoria între părinţi de acelaşi sex şi nu mai spun mamă şi tată, ci părinte unu şi părinte doi”, lucru care s-ar putea întâmpla şi în România.

În plus, episcopul Csűri István a arătat că definiţia familiei trebuie precizată expres în legea fundamentală, pentru că „trebuie să conştientizăm că o Constituţie, datorită legislaţiei, poate fi mult mai dificil modificată”. Modificarea Constituţiei necesită un referendum naţional, pe când pe o lege poate fi modificată simplu de Parlament.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button