Marxism culturalopinii

Jandarmeria Română versus Poliția Spaniolă privind aplicarea legii în timpul Paradei homosexualilor

de Tatiana Sofia

Mulți dintre dumneavoastră poate că știți că Madrid a fost numită anul acesta „capitala gay”, având loc exhibiții deplorabile ale lobby-ului LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali) timp de o săptămână întreagă.

incident-cluj

La spectacolul de sâmbătă, 1 iulie, au participat fără pic de rușine reprezentanții celor mai importante partide politice din Spania de centru-stânga și de stânga (evident).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

podemos-si-PP

Foto sus: Manuela Carmena (reprezentanta partidului de extrema stângă Podemos) și Cristina Cifuentes (reprezentanta Partidului Popular, de centru-stânga), îmbrățișându-se în timpul paradei

pablo-iglesias

Foto sus: „Pablo Iglesias (președintele partidului comunist Podemos) cu steagul LGBTI, care primește bani de la regimul iranian care spânzură homosexuali. Principiile morale ale unei capre.” (captură de ecran de pe o rețea de socializare)

În după-amiaza zilei de sâmbătă, un grup radical pro LGBT și pro ETA (grupare spaniolă teroristă, născută în Țara Bascilor) denumit Yesca a atacat sediul Fundației CitizenGO, murdărind-o cu vopsea de toate culorile (au vrut să creeze un curcubeu, desigur).

vopsea-citizen-go

Pe lângă aceasta, pe poarta principală au lăsat următorul mesaj: „CONTRA TRANSFOBIEI ACȚIUNE DIRECTĂ. yesca”.

vopsea-citizen-go-2

Strigător la cer a fost faptul că, atunci când președintele fundației, Ignacio Arsuaga, a sunat la poliție – cunoscută sub numele de Corpul Național de Poliție – pentru a denunța atacul și a cere protecție, iar agentul care a răspuns nu a luat în serios declarația lui Arsuaga, ba chiar părea că se bucură de cele auzite, răspunzând:

Noi trebuie să îi apărăm pe cei de la Paradă, nu pe voi.

Incredibil, dar adevărat! Un răspuns care creează indignare, pentru că este venit din partea unei autorități care, indiferent dacă este sau nu de acord cu viziunea unui cetățean, trebuie să ofere protecție ORICĂREI persoane.

Articolul 14 al Constituției Spaniole subliniază faptul că:

Spaniolii sunt egali în fața legii, fără ca să poată prevala vreo discriminare din motiv referitor la naștere, rasă, sex, religie, opinie sau orice altă condiție ori circumstanță personală sau socială.

Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că, indiferent dacă un agent de poliție are o opinie distinctă față de a mea, el are obligația de a mă proteja la fel ca pe oricare alt cetățean. În caz contrar, vorbim de malpraxis.

Jandarmeria Română dă exemplu Poliției Naționale Spaniole în ceea ce privește protecția cetățenilor

Din câte am putut citi în media, un grup pro-LGBT din orașul Cluj Napoca a organizat o manifestație, în aceeași zi de sâmbătă, cu pretextul dintotdeauna: a cere niște „drepturi” care în realitate sunt privilegii (ex.: privilegiul de a te „căsători” sau de a „încheia un parteneriat civil” cu o persoană de același sex, privilegiul ca o pereche de homosexuali să adopte copii). Dreptul la căsătorie și dreptul la adopție îl pot avea, doar că din proprie voință anumite persoane îl refuză și cer transformarea acestor drepturi în privilegii speciale pentru ei.

Ceea ce mi-a atras atenția a fost mobilizarea societății românești pentru apărarea Familiei, cunoscută în România și sub denumirea de Familie Tradițională. Din câte am putut citi în știrile publicate, imediat după terminarea manifestației simpatizanților LGBT, fără a-i boicota și fără a-i ataca în nici un fel, un grup de români cu profunde valori morale s-a strâns pentru a-și exprima dezaprobarea față de legalizarea parteneriatelor civile. La această a doua manifestație s-a prezentat și o așa-zisă actriță, care venise cu intenția de „dialoga”, precum ea însăși a declarat. De ce? Deoarece nu înțelege cum cineva poate susține, într-o „societate progresistă”, DOAR familia formată dintre un bărbat și o femeie, care este în fond Familia adevărată oricât s-ar nega asta.

Dar partea care m-a șocat a fost reacția jandarmilor în momentul în care actrița a început „să dialogheze” cu susținătorii Familiei; m-a șocat în sens pozitiv!

Spre deosebire de atitudinea polițistului spaniol, care a refuzat să ofere protecție unor persoane ce apără valori precum Viața, Familia, Libertatea și Patria, și a altor multor polițiști care, atunci când văd pe cineva ce boicotează o manifestație legală, nu fac literal NIMIC pentru a îndepărta persoana, Jandarmeria Română nu a așteptat prea mult pentru a face ceea ce este legal și firesc, înlăturând-o cu forța pe femeia care căuta să deranjeze manifestația pro-familie.

incident-cluj

Ulterior, într-o publicație de pe contul oficial de Facebook, Jandarmeria Română a ținut să precizeze clar și concis:

Vă reamintim că una dintre obligațiile forțelor de ordine, conform legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice este aceea de protejare a manifestanților.

CAP.4 
Asigurarea ordinii pe timpul desfășurării adunărilor publice

ART.16
Comandanții organelor locale de poliție și jandarmerie sau persoanele desemnate de aceștia au obligația de a asigura protecția participanților și de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfășurarea adunărilor publice declarate, în condițiile de deplină ordine.

Legea! Un cuvânt al cărui semnificație poliția spaniolă politizată, dirijată de către persoane fără principii precum conducătorii actuali ai Spaniei, se pare că îl cam uită.

Așadar, prin intermediul acestui articol, doresc pur și simplu să felicit Poliția și Jandarmeria Română pentru munca de nota zece demonstrată prin punerea în practică a legii. Căci nu contează dacă agenții sunt sau nu de acord cu ideile noastre, aceștia au obligația de ne a apăra în orice circumstanțe, chiar și atunci când ne aflăm în pericol din propria vină (precum în cazul tinerei românce pro-LGBT).

Doresc, de asemenea, să mulțumesc polițistului Marian Godină pentru că a avut curajul de a-și exprima public opinia referitoare la cele întâmplate (spre deosebire de polițiști spanioli care, dacă îndrăznesc să își exprime public părerea negativă cu privire la lobby-ul gay, riscă să fie sancționați de către Guvern):

Ieri a fost pentru a doua oară când am descoperit o actriță de care nu auzisem, dar nu pentru că ar fi făcut vreun rol extraordinar în vreun film premiat, ci pentru că a ținut să joace în public, gratuit, un rol de circar. Actrița noastră a participat la un marș LGBT, după care a ținut să meargă și la manifestația antigay. S-a dus acolo, după cum ea ne spune, ca să facă dialog, adică nu doar să asculte și să tacă (ceea ce era oricum ostentativ). S-a gândit ea cumva că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduși pe calea cea dreaptă de către ea, prin dialog.

fb sign marriage

Trăiască Jandarmeria Română!

 

Citește și VIDEO: Incident provocat la mitingul pentru familia naturală de la Cluj de o susținătoare a homosexualității

Citește și Viceprimarul Clujului nu mai vrea marșuri pro-homosexualitate în orașul său

Citește și Polițistul Marian Godină explică legea pe care au respectat-o jandarmii la Cluj când au evacuat forțat o femeie care făcea scandal la mitingul de susținere a familiei naturale

Citește și Polițistul Marian Godină: „O actriță de care nu auzisem s-a gândit că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduși pe calea cea dreaptă prin dialog”

Citește și Nene Iancule, ce teatru ieftin se joacă la Cluj!

Citește și Strategia de imagine a comunității LGBT – adevărata miză a rolului ieftin jucat de actrița Oana Mardare

Citește și Cum a ajuns Clujul de la Călin Nemeș la Oana Mardare?

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button