Marşul pentru Viaţă

Invitație – Gala Voluntarilor pentru viață 2019 și premiera piesei de teatru „În loc de discurs”

Sursă: Studenți pentru viață

Duminică seara Hotelul Sheraton va găzdui Gala Voluntarilor pentru Viață de la ora 18.00 și premiera primei piese de teatru pro-viață din România, „În loc de discurs”, de la ora 19.30. Piesa va fi totodată și prima piesă făcută ca voluntariat pentru o cauză. Mijloacele teatrului vor fi puse deci în slujba cauzei pro-viață, teatrul depășind  astfel zona culturală și trecând în cea a militantismului.

Inițiativa acestei acțiuni se datorează actriței Ioana Picoș, prezentator al concertului „Live for life” din cadrul Marșului pentru viață din București, și regizoarei Ivona Boitan, cea care a scris și textul acestui one-woman show menit să vorbească în numele celor fără de glas.Piesa surprinde un număr de 11 personaje aflate în tot atâtea cumpene de viață, la hotarul dintre a fi sau a nu fi, mamă. Personajele provin din medii sociale diferite, zone geografice diferite, au vârste și abordări diferite, tocmai din dorința de a nu acredita ideea că acest gen de provocare-criza de sarcină- apare doar în mediile sărace, doar în anumite zone sau la anumite vârste. Ioana Picoș va trebui ca timp de o oră să fie pe rând doctoriță, polițistă,călugăriță, jurnalistă, stewardesă, adolescentă gravidă…

Discursul ei verbal se întretaie cu cel non verbal al pianului, gestionat cu grijă și atenție de pianista excepțională Mădălina Claudia Dănilă, pe care poate o știți de la Festivalul Internațional George Enescu sau din concertele de la Casa Artelor „Dinu Lipatti” dar și de la Praga, Budapesta, Milano, Torino, Graz, Reichenau, Flaine, Chartre, Villecroze și pe care o veți mai putea asculta în România doar până în toamnă, când va pleca la o bursă în S. U. A pentru cel puțin doi ani. Ea va cânta piese de Bach, Mozart, Bartok.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Se anunță o seară memorabilă la care puteți și voi participa.

Înscrierea se face prin SMS la nr 0724575463, specificând numele și numărul de locuri dorite. Nu sunați-doar SMS. Locurile se consideră rezervate după primirea confirmării.Vă așteptăm!Text de Ivona Boitan


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button