familievalorile familiei

În prag de iarnă, românii din Graz se mobilizează pentru a le face casă unor bătrâni din Filiași

de Redacția Stiripentruviata.ro

Centrul Cultural Austro-Român Graz, organizație non-guvernamentală care ajută românii din Austria și din țară, a anunțat marți că are nevoie de sprijin suplimentar pentru a definitiva o casă modestă pentru doi pensionari din Filiași, județul Dolj.

Soțul este bolnav la pat, iar soția lucrează cu ziua la muncile agricole. Organizația a anunțat că cei doi nu au venituri și sunt susținuți doar de fiica lor, care îi ajută constant cu alimente și îmbrăcăminte, dar nu are puterea de a le oferi o casă mai bună pentru iarnă.

Câțiva donatori privați au identificat cea mai ieftină soluție din zonă: un container, care poate fi achiziționat și transportat în curtea vârstnicilor (foto jos).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Vă rugăm să distribuiți, ca fiecare să se implice cu ce poate”, au transmis reprezentanții asociației pe site-ul lor. Ei spun că, fiecare donație de 10-20 euro va fi pentru ei „o minune, căci fiecare bănuț adunat va face ca acești bătrânei sa nu doarmă afară în această iarnă”.

Proiectul de voluntariat al Centrului Cultural Austro-Român Graz funcționează din 2004.

Organizația le oferă românilor din Austria cursuri de limba germană și de limba română, asistență juridică și informații despre obținerea de locuri de muncă sau locuinţe în această țară. Centrul mai susține ateliere de educare și informare pentru adulți și activități cu copiii.

Pentru donații

Aripile Sperantei Graz
Cont IBAN:
 AT91 1400 0893 1034 6030
BIC: BAWAATWW
Detalii plată: „Pentru bătrânii din Oltenia”

Email: romaniidingraz@yahoo.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button