Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață de la Viena 2021: Nu ne putem juca de-a Dumnezeu

de Redactia Stiripentruviata.ro

La Marșul pentru viață de la Viena au participat câteva mii de persoane care au cerut protejarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți și oprirea proiectului de lege al eutanasiei.

La eveniment a transmis un mesaj Mitropolitul Ortodox Arsenios (Patriarhia Ecumenică), care, în calitate de Președinte al Conferinței Episcopilor Ortodocși din Austria, reprezintă aproximativ 600.000 de credincioși din această țară.

„În ochii lui Dumnezeu nu există viață care nu merită să fie trăită sau care merită disprețuită. Viața se află în centrul credinței creștine. Copiii nenăscuți și vârstnicii depind de societate. Viața este întotdeauna un dar de la Dumnezeu și de aceea este inviolabilă”, a transmis ierarhul în mesajul său, care a fost citit de un cleric în cadrul evenimentului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Înainte de eveniment, credincioșii catolici participanți la marș au asistat la liturghia oficiată de Episcopul vicar catolic Franz Scharl, care le-a mulțumit pentru devotament celor care protejează viața. El a vorbit despre femeile presate de prieteni sau soți să-și avorteze copiii și a afirmat că viața copiilor nenăscuți este cea mai vulnerabilă, expusă voinței arbitrare și nevoilor celorlalți. El i-a rugat pe credincioși să se roage ca episcopii „să dea dovadă de curaj și discernământ”.

În legătură cu legalizarea eutanasiei, Episcopul vicar Scharl și-a exprimat speranța că „nu trebuie ca civilizația noastră să se prăbușească pentru a putea avea un nou început”.

Marșul a inclus o serie de discursuri ținute în Piața Sf. Ștefan (Stephansplatz). „Suntem aici pentru că nu vrem ca omul să se joace de-a Dumnezeu”, a spus un lider religios de la tribună. „Nu ar trebui ca omul să decidă care viață merită trăită și care nu.”

FOTO

„Împreună pentru o Austrie fără avort și eutanasie”
„Marșul pentru Viață: Pentru o Austrie în care femeile sunt sprijinite și copiii protejați, iar avortul devine de neconceput”
„Fiecare viață contează” și „Drepturile omului pentru toți oamenii: înainte de naștere și după naștere”
„Protejați copiii, sprijiniți femeile, faceți avortul să rămână de domeniul trecutului”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button