Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață din orașele mexicane a strâns peste un milion de participanți

de Redacția Stiripentruviata.ro

Până de curând, legea mexicană proteja copiii nenăscuți în același mod ca și legea din Polonia. Dar Curtea Supremă din Mexic a dat o decizie în 7 septembrie prin care a legalizat efectiv avortul la cerere.

În mai puțin de o lună, respectiv în 3 octombrie, în mai multe orașe din Mexic au fost organizate marșuri pentru viață.

Aproximativ 300.000 de persoane au participat la marșul din capitala Ciudad de Mexico. Catholic News Agency informează că numărul total de mexicani care au ieșit în stradă la marșurile pentru viață din toată țara a fost de peste un milion.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Momentul principal al manifestației din capitală a fost amplificarea sunetului inimii unui copil nenăscut de la o ecografie făcută pe loc unei femei însărcinate.

În continuare Marcial Padilla și soția sa, Mayela Sepúlveda, au dat mărturie despre nașterea fiicei lor, Ana Paula, acum în vârstă de nouă ani, care are leziuni grave pe creier.

„Nu se poate îngriji singură și noi îi oferim tot ce are nevoie. E la fel de vulnerabilă ca atunci când era încă în pântecele mamei”, au spus cei doi. De la ea am învățat că dragostea pentru un copil bolnav poate fi infinită.”

Pentru ei, viața acestui copil are un sens și o importanță profundă.

Au mai oferit mărturii Mayra Rodríguez, fostă lucrătoare la o clinică de avort Planned Parenthood din Arizona, și Lianna Rebolledo, o tânără care a trecut printr-o criză de sarcină după un avort suferit în adolescență.

Lianna Rebolledo a spus: „Mulți cred că violul a distrus viața femeii, că nimeni nu o va mai putea iubi, că nu mai este valoroasă și că ar trebui să-și avorteze copilul. Dar știți ceva? Aceasta este o dublă victimizare”. În ciuda presiunii medicilor, ea a refuzat să-și avorteze copilul conceput în urma violului.

„Din fericire, faptul că am aflat că sunt însărcinată mi-a schimbat viața în bine”, a spus tânăra. „Aveam doar 12 ani, dar mă întrebam: Dacă fac avort o să uit că am fost violată? O să mă vindec de această traumă? Cu siguranță că nu!”

Participanții la marș au condamnat decizia Curții Supreme din 7 septembrie, prin care avortul la cerere a fost practic legalizat în Mexic.

„Mexicul a ieșit în stradă, Mexicul se opune, Mexicul nu renunță, Mexicul a arătat că este pentru viață, pentru femeie, pentru familie, pentru drepturile fundamentale”, a spus Rodrigo Iván Cortés, președintele Frontului Național pentru Familie, organizatorul marșului din capitală. 

„Cele trei puteri din federație, cea executivă, cea legislativă și cea judecătorească să ne asculte. Le spunem sus și tare: nu vrem mai multă moarte, vrem mai multă viață, nu vrem ca ei să legalizeze crima avortului, ci să protejeze femeia însărcinată și pe copilul ei.”

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button