familie

O femeie și-a ucis mama și bebelușul, apoi s-a sinucis. Se crede că avea depresie post-natală

O femeie aflată în concendiu de maternitate și-a împușcat propria mamă și copilul nou-născut, apoi s-a sinucis. Ea a avut acces la arma de foc deoarece atât ea, cât și soțul, erau polițiști. Libertatea scrie că femeia se numea Adela Lăpădat și era ajutor-șef al postului de poliție Transport Feroviar Târgu Jiu.

Un psiholog clinician citat de Mediafax spune că este posibil să fi fost un caz grav de depresie postnatală. Ultima evaluare psihologică a femeii se făcuse în mai 2017. O prietenă a acesteia a declarat că, după naștere, femeia manifesta o teamă bolnăvicioasă ca bebelușul ei să nu se îmbolnăvească:

Era foarte îngrijorată din cauza copilului, să nu ia microbi, să nu intre în contact cu oamenii de teamă să nu se îmbolnăvească. Mă întreba dacă e posibil să fi fost radiat, pentru că a vorbit ea la telefon în timpul sarcinii. La botez se comporta ca la înmormântare. Era foarte tristă. A stat probabil toată seara cu gândul la copil, că intră în contact cu toată lumea. Era în depresie, dar nu m-am gândit că avea nevoie de ajutor.

Cazul este un tragic semnal de alarmă, demonstrând cât de mult sprijin au nevoie femeile atât pe parcursul sarcinii, cât și după naștere. Familiile și prietenii tebuie să fie atenți la indiciile îngrijorătoare despre starea psihică a acestora și să insiste pentru sprijin de specialitate la nevoie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button