familie

Hetti Adriana Benedek: „Nici măcar prietenul căruia i-a fost vandalizată mașina nu urăște homosexualii”

de Hetti Adriana Benedek

Că amintea cineva de ură, în comentarii la postarea mea, cum că noi îi urâm pe cei din comunitatea LGBTQ+. Nu știu alții, însă eu nu îi urăsc, nu am cum, este inuman. Am lucrat cu persoane gay și trans, le-am văzut suferința, cum aș putea să îi urăsc? Și nici măcar prietenul care a pățit treaba asta nu le poartă ranchiună. Nu dorește să se victimizeze, să îi pedepsească, însă și-ar dori să înțeleagă de ce s-a întâmplat asta.

Prietenul cu pricina locuiește în Brașov, undeva în zona Steagu. Mai multe detalii nu dăm, puteți înțelege și voi de ce. Întrebăm și noi, poate-poate a observat cineva ceva și ne poate conduce, în liniște, fără tam-tam, către făptuitori.

Când mi-a trimis pozele, l-am întrebat, dar de ce tu, de ce ție, iar el mi-a răspuns: habar nu am, am postat chestii pro-referendum înainte ca acesta să aibă loc. De înjurat nu am înjurat pe nimeni, n-am făcut nimic. Mașina este nouă.

Și nu mă pot gândi decât la mormintele profanate, la crucile rupte, dărâmate și mâzgălite cu aceleași litere și simboluri. De ce, oameni buni, pe cine ajută? Nu veți reuși niciodată în acest fel să fiți înțeleși. Vă lezați atât pe voi, ca indivizi, cât și întreaga comunitate, acționând în acest fel.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Limpezime tuturor și să dea Domnul să fim în stare să ne raportăm la ce se întâmplă în jurul nostru cu răbdare și dragoste. Dar să rămânem fermi, pe poziții.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button