studii şi cercetări ştiinţifice

Furtună Gardasil în Danemarca

no-gardasil

NaturalBlaze.com, 23 iunie 2015

În Martie 2015, un post național de televiziune danez a transmis un documentar despre tinere care au avut de suferit din cauza vaccinului anti HPV Gardasil. Imediat după transmiterea filmului, au început să apară și alte fete cu experiențe similare. De principiu, toate aveau de spus aceeași poveste.

Au început să aibă probleme medicale serioase la scurt timp după vaccinarea cu Gardasil, astfel încât au ajuns la doctor. Conform spuselor Luisei Juellund, cei mai mulți doctori le-au spus că vaccinul Gardasil nu are efecte adverse serioase și au sugerat că unele probleme psihologice ar putea fi cauza simptomelor nou-apărute.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Luise ar trebui să știe, fiica ei este una din cele afectate grav și nu poate fi lăsată singură acasă din cauza crizelor zilnice și a orelor întregi de stare inconștientă. După dezvăluirea noilor simptome încercate după Gardasil, a fost trimisă către evaluare psihologică. Psihiatrii au analizat-o și a fost diagnosticată cu sindromul tahicardiei postural ortostatice, un efect secundar presupus al vaccinurilor contra HPV.

Conform lui Peter la Cour, directorul Centrului pentru tulburări funcționale din Copenhaga, practica de a refuza fetelor posibilitatea examinării și a tratamentului medical pe ideea că problemele psihologice pot cauza aceleași simptome, este ceva groaznic. El declară:

Fetele pe care le-am văzut nu sufereau de vreo boală mintală, ci erau foarte slăbite și afectate fizic. Nu putem pur și simplu să respingem oamenii pe presupunerea că sunt bolnavi mintal. Niciunul dintre noi nu știe nimic despre motivul pentru care sunt atât de bolnave. Pretinsa cunoaștere a unor motive psihologice este o scandaloasă asasinare a acestor tinere femei.

Reacții adverse serioase ating 1 din 500 de femei

Danemarca este divizată în 5 regiuni de îngrijire medicală. Pe 1 Iunie, guvernul a stabilit un singur punct de intrare în fiecare din aceste regiuni, unde să se primească și să se examineze femeile suspecte de a avea reacții negative la Gardasil. Rezultatul a fost copleșitor.

Fluxul de fete venite să ceară îngrijire a fost cu 60% mai mare decât așteptările, sugerând că efectele dăunătoare au fost mai mari decât au prevăzut autoritățile daneze. Până pe 9 Iunie, lista de așteptare pentru evaluare era de cel puțin 6 până la 9 luni. Două din cele cinci centre nici nu știau cât vor avea fetele de așteptat. Jesper Mehlsen de la spitalul Synkopecenteret at Frederiksberg este unul din specialiștii care are grijă de aceste fete. El a declarat:

„Credeam că rata cazurilor de reacții adverse serioase este de o persoană la 10.000 care au reacții adverse. Acum reiese că sunt cel puțin 2 cazuri la 10.000. S-a dublat brusc.”

Din păcate, avalanșa de fete căutând diagnostic și tratament medical după vaccinarea cu Gardasil continuă să crească.

Doar 2 zile mai târziu, pe 11 Iunie, doctorul Jesper Mehlsen a trebuit să revizuiască numărul fetelor afectate, declarând:

„O estimare realistă este că una din 500 de fete sau 1000 din 500.000 vaccinate au parte de efecte adverse serioase. ”

Doctorul Mehlsen a ajutat la cercetarea vaccinului contra HPV și a vaccinat personal 3.000 de fete. Acum conduce centrul regional de intrări din Frederiksberg și va fi la conducerea activității pe întreaga țară. El a menționat că din 11 Iunie 360 de fete au fost trimise la examinare.

Dr. Stig Gerdes se teme că acesta este doar vârful aisbergului . El a declarat :

„Nu mă va surprinde nici dacă am ajunge la câteva mii de bolnave. Chiar am oprit administrarea Gardasil în urmă cu câțiva ani, după vaccinarea a aproximativ 100 de paciente. ”

Unele dintre ele s-au îmbolnăvit îmbolnăvit după vaccin. Mai multe dintre ele foarte, foarte serios și complet devastate.

Se bazează siguranța vaccinului contra HPV pe simpla presupunere?

Ministrul Sănătății danez, Nick Haekkerup și Consiliul Național de Sănătate continuă să apere utilizarea vaccinului HPV Gardasil în ciuda a mai mult de 600 de fete tinere suspectate de a se fi îmbolnăvit grav de la vaccin. Ambele părți încă susțin că vaccinul este sigur și că beneficiile depășesc riscurile.

Experții care lucrează cu fetele afectate nu sunt de acord. Coordonatorul ghidului pentru vaccinarea anti HPV din cadrul Societății daneze de Obstetrica și Ginecologie, ginecologul Jeppe Schroll declară:

„Pur și simplu nu putem face afirmații, pentru că nu știm. Este atât de multă incertitudine în studiile care s-au făcut pe vaccin încât este pură presupunere. Se poate foarte bine ca ei (autoritățile din Sănătate) să aibă dreptate, dar s-ar putea la fel de bine să fie opusul. ”

Opinia sa este întărită de Dr. Diane Harper, care a contribuit la dezvoltarea Gardasil pentru Merck și care afirmă:

”Nu există date care să dovedească faptul că beneficiile ar depăși riscurile. Adevărul este că știm foarte puține despre efectele secundare ale vaccinului HPV. ”

Dr. Schroll sugerează că analiza posibilelor efecte adverse grave făcută de compania Merck se bazează pe un chestionar pe care participantele la studiul clinic l-au completat la două săptămâni după administrarea vaccinului. În anii următori, femeile sunt întrebate dacă au apărut „noi situații medicale.”

Conform Dr. Schroll, acesta oferă un grad ridicat de incertitudine. Unele femei se pot îmbolnăvi în primele 14 zile, dar femeile care devin bolnave mai târziu poate nu asociază boala cu vaccinul.

Dr. Schroll a găsit că o altă sursă de eroare este faptul că, în ultimul studiu major danez / suedez printre un milion de fete, s-au uitat doar la cele cu un diagnostic, nu neapărat la cele cu o listă de simptome cum ar fi paralizia debilitantă a brațelor și picioarelor, dureri, oboseală cronica, leșin subit zilnic, migrene și amețeli zilnice, cum au mai mult de 600 de fete daneze propuse în prezent pentru evaluare.

Potrivit Dr. Jeppe Schroll:

„Cred că motivul pentru care nu s-au găsit efecte secundare în studii este că ei nu le-au căutat. ”

Experții cântăresc politica de vaccinare HPV

Medicii de familie danezi cred că cineva ar trebui să examineze aceste multe fete bolnave suspectate de a fi avut reacții adverse la Gardasil înainte a lua în calcul introducerea vaccinului Gardasil 9.

Vicepreședintele Organizației Medicilor Practicanți și membru al comitetului de vaccinare din Consiliul Sănătății, Niels Urich Holm, este de acord, declarând:

„Știm prea puțin despre efectele secundare. Ne temem în primul rând că Gardasil 9 ar putea avea mai multe efecte secundare decat Gardasil, care are efecte secundare mai mari decât alte vaccinuri. În al doilea rând, credem că ar fi prudent să așteptăm ca investigațiile care au loc în prezent în toate regiunile să afle despre bolile și simptomele pe care le-am constatat la un număr de fete, cauzate poate de vaccin. Prin urmare, trebuie să așteptăm înainte de a introduce noul vaccin HPV, care este aprobat pentru utilizarea in Danemarca, până ce cele cinci noi centre regionale HPV vor studia fetele bolnave care au primit vaccinul curent în mod corespunzător. ”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular Socialist, Ozlem Cekic, a susținut, de asemenea, cererea doctorilor de familie ca principiul moralizator să fie aplicat, atunci când a declarat:

„Nu înțeleg de ce Consiliul Național de Sănătate este atât de dornic de a lansa un nou vaccin HPV. Cred în general că agenția s-a comportat prostește în acest caz, unde au reacționat prea lent. Putem vedea că multe fete este posibil să sufere de efecte secundare severe. Aceste lucruri trebuie să fie investigate în totalitate. ”

Ea a declarat, de asemenea, că Partidul Popular Socialist va analiza din punct de vedere politic problema vaccinului HPV, după alegeri și va solicita o analiză mai adâncă în documentația care stă la baza vaccinului.

Raportorul de sănătate Liselott Blixt de la Partidul Popular Danez a fost una dintre cei care au condus efortul de a obține introducerea vaccinului Gardasil în Danemarca în 2008. Îl vrea acum abolit. Ea afirmă:

„Faptul că avem atât de multe, probabil până la 5.000 de femei tinere care devin dintr-o dată atât de bolnave trebuie să aibă drept consecință, pur și simplu, oprirea vaccinului. Am fost prima care a spus un mare “da”, dar acum voi fi, de asemenea, prima pentru a fi eliminat, pentru că noi, politicienii, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a asigura oamenii în privința adoptării vaccinului. Cu atât mai mult în lumina faptului că nu avem de fapt nici o opțiune de tratament de oferit celor mai bolnave. ”

Să sperăm că autoritățile din Danemarca vor urma sfatul experților și se vor asigura că sănătatea femeilor tinere nu mai este sacrificată pentru promisiunea unui beneficiu de cincisprezece până la douăzeci de ani de acum.

Nici o femeie sănătoasă tânără nu ar trebui să-și sacrifice sănătatea pentru a vedea dacă un experiment de prevenire a cancerului va funcționa!

Traducere: Liliana Puescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button