contraceptieeducaţie sexuală

Despre mamele din România cu vârsta de până în 20 de ani

Văd că iar au reluat cei de la Adevărul duma aia că din cauza lipsei orei de educație sexuală în România sunt prea multe mame sub 20 de ani.

În primul rând, de vreme ce trăim într-o țară unde avortul este permis -deci în cazurile la care se referă statistica Adevărul maternitatea a fost acceptată sau dorită- eu nu înțeleg care e problema că există și femei care au chef să facă copii de la vârsta de 18, 19 sau 20 de ani și de ce ar trebui convinse să-i facă musai abia de la 21 de ani în sus. Poate nu își doresc chiar toate carieră și contracepție.

Pe de altă parte, școala este obligatorie doar până la clasa a zecea și majoritatea tinerelor mămici se află în segmentul de populație care renunță la școală după 16-17 ani (ca să nu zic și mai devreme). Ce facem după aia, stabilim și școală contracepțională obligatorie până la 20 de ani, cu ore de calificare sexuală la locul de muncă, acasă ori la seral?

Și cum rezolvăm cu etnia rroma și cultura specifică etniei, unde găsim cele mai multe mămici tinere: e frumos și europenește să nu acceptăm diversitatea? Sau credeți că fetele rrome rămân însărcinate devreme pentru că, deși ar vrea să se păzească de graviditate, nu știu cum să o facă?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button