Prințesa Gloria von Thurn und Taxis: Contracepția nu servește interesele femeii
De ce îmbrățișăm ecologia, dar acceptăm experimente nenaturale asupra femeilor și copiilor?
de Redacția Stiripentruviata.ro
O prințesă germană catolică condamnă pilula contraceptivă, spunând că nu servește interesele femeilor, informează LifeSiteNews.ro. Prințesa Gloria von Thurn und Taxis a criticat feminismul modern și înțelesul actual al noțiunii de emancipare, argumentând că acestea nu fac decât să le dăuneze femeilor.
Într-un interviu acordat în 9 iulie 2020 săptămânalului german Die Zeit, publicație cu simpatii de stânga, prințesa, care se bucură de o mare notorietate în înalta societate germană, a arătat că o feministă adevărată „este cea care are în minte interesele pe termen lung ale femeilor”.
„De ce ar trebui să fie în interesul nostru să înghițim un medicament care simulează o sarcină permanentă în organism, doar pentru a putea avea relații sexuale în orice moment?”, se întreabă ea. „De ce nu a fost dezvoltată o pilulă pentru a face spermatozoizii bărbaților infertili? Pentru că un astfel de medicament nu s-ar vinde niciodată, pur și simplu!”
„Deci femeia trebuie să ia o pilulă care în multe cazuri produce cancer, doar pentru ca bărbații să nu fie nevoiți să aștepte”, a rezumat prințesa. „Așteptarea ar contribui mai mult la satisfacția erotică. Dar acesta este un alt subiect.”
Ce înseamnă emanciparea femeii
Întrebată despre ce înseamnă să fii o femeie emancipată, prințesa a pus sub semnul întrebării ideea de emancipare așa cum este înțeleasă aceasta în mod obișnuit. Celebrarea posibilității de a lucra în meserii pe care înainte le făceau doar bărbații „ne-a fost sugerată foarte subtil de bărbați decenii în șir, pentru ca până la urmă să ne poată pasa nouă întreaga responsabilitate. Dacă ți se repetă la nesfârșit un lucru, în cele din urmă ajungi să îl și crezi”.
„Beneficiul nostru? Zero! Este, oare, în interesul femeilor să facă muncile pe care cândva le făceau doar bărbații? Nu cred! Desigur că există excepții, dar de ce o femeie soldat trebuie să se târască în noroi , să care echipament greu și să știe să tragă cu arma? În ce fel este aceasta în interesul nostru?”
Prințesa Gloria von Thurn und Taxis a mai subliniat că femeile, ca să-și echilibreze viața, ajung să muncească mult mai mult decât bărbații, în timp ce aceștia, la rândul lor, se simt frustrați.
„Gospodărie, familie, carieră și mai ce?” se întreabă prințesa. „Oricum femeile pot face aproape orice mai bine, așa că ar fi mult mai inteligent să lăsăm locurile de muncă exclusiv pentru bărbați, altfel ajungem, până la urmă, să le facem noi pe toate, în timp ce bărbații stau la colț bosumflați și castrați, frustrați, degenerați și cu o mulțime de probleme de identitate, ajungând să nu mai fie buni nici pentru reproducere.”
„Știu că exagerez”, a adăugat prințesa, care și-a explicat exagerările prin faptul că se referă la probleme pe care societatea se preface constant că nu există. „Sunt revoltată, din moment ce regulile stabilite mi se par lipsite de sens și de valoare. Sigur că devin revoltată.”
„Cei care deschid granițele și permit uciderea copiilor în pântecele mamelor nu ar trebui să vorbească despre valorile creștine”
În ceea ce privește homosexualitatea, prințesa spune că ajutorul lui Dumnezeu, obținut prin rugăciune, este întotdeauna util celor care suferă de această predispoziție.
Întrebată ce părere are despre partidul de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), prințesa a subliniat că acesta a umplut un gol creat de alunecarea creștinilor democrați (CDU) ai cancelarului Angela Merkel spre stânga eșichierului politic.
Întrucât AfD pledează pentru închiderea granițelor, ceea ce este adesea calificat drept o atitudine anticreștină, chiar și de către Papa Francisc, prințesa și-a exprimat propria părere despre această chestiune, criticând susținătorii frontierelor deschise și ai imigrației pentru aceștia de obicei sunt suporteri ai avortului.
„Cei care deschid granițele și permit uciderea copiilor în pântecele mamelor nu ar trebui să vorbească despre valorile creștine”, a spus ea. „Cei care deschid frontiere, în timp ce promovează uciderea copiilor în pântecele mamelor lor nu sunt credibili din punctul de vedere al creștinilor. ”
Vorbind despre problema imigrării, ea a spus: „Promovarea imigrației necontrolate este ca și cum ai invita mai multe persoane să stea la tine acasă decât ai dormitoare disponibile. Sigur, cineva poate dormi pe canapea câteva nopți, dar asta nu poate fi o stare permanentă, mai ales dacă frigiderul este gol și nimeni nu vrea sau nu poate să meargă la cumpărături”.
„Și cine plătește utilitățile dacă oaspeții nici nu vor să se mute de la tine, dar nici nu pot participa la cheltuielile casei?”, s-a întrebat ea.
Puterea credinței
Prințesa Gloria a mai spus că în tinerețe era mai interesată de „vedetele pop, modă și viața mondenă” decât de catolicism și politică. Lucrurile s-au schimbat după ce soțul ei a murit, în urmă cu 30 de ani, când ea avea 30 de ani.
Confruntată cu suferința pierderii și cu gestionarea proprietăților și a afacerilor familiei, ea a reușit să se întoarcă la ce învățase în copilărie: să-și pună grijile la picioarele Crucii și să-și încredințeze Domnului temerile și grijile“.
„Am trăit pe viu puterea pe care ți-o oferă acest lucru”, a explicat ea. „O astfel de experiență te marchează și îți consolidează devotamentul și recunoștința. Aceasta m-a determinat și pe mine să mă concentrez mai mult asupra credinței și să apăr adevărul pe care îl mărturisesc”.
Gloria von Thurn und Taxis a fost foarte vocală de-a lungul timpului în ceea ce privește problemele de credință și a participat la multe emisiuni de televiziune. Este adesea invitată la dezbaterile despre moralitatea sexuală și alte chestiuni de credință.
Vrem să protejăm natura, dar acceptăm cele mai artificiale și nocive proceduri pentru specia umană: avortul, schimbarea de sex, gestația pentru terți
În noiembrie 2019, la o conferință despre persecuția creștinilor, ea a criticat lumea occidentală pentru „obsesia și grija exagerată pentru încălzirea globală și viața animalelor”. Ea s-a întrebat: „Unde am ajuns dacă până și animalele și plantele au un statut [juridic] mai important decât cel al ființelor umane?”
„Este normal să ne dorim să trăim într-un mediu natural și sănătos”, a recunoscut ea. „Dar de ce atunci acceptăm și tolerăm cele mai atroce și nefirești și nesănătoase proceduri când vine vorba de specia umană?”
„De exemplu, tratamentul hormonal pentru recoltarea de ovule, mamele surogat, gestația pentru terți. Sau, de exemplu, schimbările nesănătoase de sex. Cât de naturale sunt? Și cât de traumatizant pentru trup și suflet este să dezmembrezi copilul și să îl aspiri din pântecele mamei lui? Cât de naturală este eutanasia?”, a mai spus prințesa von Thurn und Taxis.
Biografie
Prințesa Gloria von Thurn und Taxis are 60 de ani și s-a născut cu rangul de contesă la Stuttgart, în familia von Schönborn-Glauchau. A crescut în Africa, unde, pentru o vreme, a fost corespondent de presă în Togo și Somalia.
A revenit în Germania, unde a avut slujbe modeste. Când era chelneriță într-un bar, l-a cunoscut pe viitorul soț, Prințul Johannes von Thurn und Taxis, unul dintre cei mai bogați germani. În ciuda diferenței de vârstă de 34 de ani dintre ei, s-au căsătorit în 1980, când ea avea 20 de ani. La nuntă, a purtat diadema cu perle și diamante a Împărătesei Eugenia, soția lui Napoleon al III-lea și ultima împărăteasă a Franței.
Gloria și Johannes von Thurn und Taxis au avut trei copii și, timp de 10 ani, au fost nelipsiți din viața mondenă, mai ales cea pariziană. După decesul soțului, din decembrie 1990, prințesa a înlocuit ținutele de gală, look-ul punk și petrecerile cu celebrități cu hainele de doliu. Copiii aveau 7, 8 și 10 ani.
Văduva a fost nevoită să gestioneze averea de două miliarde de mărci germane a familiei până la majoratul fiului ei, Albert. Ea s-a luptat să păstreze cât mai multe din drepturile de succesiune pentru fiul ei. A vândut până și diadema purtată la nuntă, care acum este în colecția Muzeului Versailles, și a reușit să echilibreze situația financiară a familiei.
Și-a găsit pacea interioară în catolicism, fiind o apropiată a Cardinalului Ratzinger înainte ca acesta să devină Papa Benedict al XVI-lea. În fiecare an, prințesa organizează la una din reședințele sale, Castelul Saint Emmeram din Regensburg, unul din cel mai mare castele private din lume, un festival de teatru și o piață de Crăciun. Tot aici se servește zilnic un prânz pentru persoane vulnerabile social, o tradiție păstrată din timpul vieții soțului.
Gloria von Thurn und Taxis are deja două nepoțele, pe Mafalda și Maya, este o colecționară de artă modernă plină de fler și o pictor amator.