bioetică

Curtea Supremă de Justiție a Canadei permite moartea asistată celor ce suferă de depresie

depresie
foto: http://www.freedigitalphotos.net

LifeSiteNews.com, 17 februarie 2015

Decizia Curții Supreme de Justiție a Canadei deschide ușa bolnavilor de depresie sau condiții psihiatrice (termen nedefinit) spre moartea asistată. Părerile însă sunt împărțite, existând opinii atât pro cât și contra. Dr. Padraic Carr, profesor de psihiatrie al Universității  din Alberta și președinte al Asociației de Psihiatrie din Canada, consideră că depresia sau condițiile psihiatrice pot afecta înțelegerea și discernământul acestor bolnavi. Pe de altă parte, Udo Schukelenk, profesor de filozofie al Universității Queens, crede contrariul spunând că „depresia nu este o boală terminală” iar bolnavii pot trăi până la vârste înaintate.

Exemple controversate ale morții asistate pe motive de depresie și condiții psihiatrice vin din Olanda și Belgia, unde aceasta a fost deja acceptată, precum: un bărbat recent pensionat ce se simțea singur și deprimat sau o femeie depresivă după un eșec al unei relații de lungă durată.

Acestea sunt câteva exemple care au triplat numărul de morți asistați pe motiv al condițiilor psihiatrice în anul 2013.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Guvernul canadian trebuie să protejeze persoanele suferinde de depresie și condiții psihiatrice și să nu le abandoneze în favoarea morții asistate.

Traducere și prelucrare: Andreea Barla

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button