bioeticăvaccinuri

Petiție împotriva fabricării de vaccinuri cu celule de copii avortați

LifeSiteNews.com a lansat de curând o petiție care le cere marilor producători mondiali de vaccinuri să renunțe la fabricarea de vaccinuri realizate pe baze lipsite de etică, deoarece au în compoziție linii celulare derivate din țesuturile unor copii avortați.

Practica nu reprezintă un secret, este recunoscută de industria Pharma (conform bibliografiei menționate mai jos), care se apără arătând că feții avortați și părinții acestora erau perfect sănătoși.

Petiția le cere firmelor Merck, Barr Labs, Sanofi Pasteur și GlaxoSmithKline să folosească liniile celulare disponibile care au o proveniență etică.

Lista vaccinurilor produse în SUA care folosesc celule de la copii avortați la cerere este următoarea: vaccinul contra adenovirusului de la Barr Labs; Varivax de la Merck, contra varicelei; Pentacel de la Sanofi, cvadrivalent, contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), poliomielitei și gripei tip B; Havrix de la Glaxo, contra hepatitei A; Vaqta de la Merk contra hepatitei A; Twinrix de la Glaxo contra hepatitei A și B; MMR II, contra pojarului, oreionului și rubeolei; ProQuad de la Merck, contra pojarului, oreionului, rubeolei și varicelei; antirabicul Imovax de la Sanofi; Zostavax de la Merck, contra zonei Zoster.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru Europa, petiția împotriva vaccinului MMR II (pojar, oreion, rubeolă) de la Merck, se poate semna la CitizenGO

Bibliografie:
L. Hayflick et al., “The Limited In Vitro Lifetime of Human Diploid Cell Strains,” Experimental Cell Research 37, (1965): 615.
“Gamma Globulin Prophylaxis; Inactivated Rubella Virus; Production and Biological Control of Live Attenuated Rubella Virus Vaccines,” American Journal of Diseases of Childhood 118, no. 2 (1969): 378.
J.P. Jacobs et al., “Characteristics of a Human Diploid Cell Designated MRC-5,” Nature 227 (1970): 168.
Transcript of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee of the U.S. Food and Drug Administration, hearing date 16 May 2001, 91.

Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button