avortbioeticăvaccinuri

Episcopul american Joseph Strickland: „Voi refuza vaccinul pentru Covid-19 dacă conține țesut din copii umani avortați”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Episcopul Joseph Strickland din Texas, Statele Unite, a declarat că „va refuza” un potențial vaccin pentru noul coronavirus dacă acesta va fi fabricat folosind țesuturi din copii umani avortați.

Într-o postare pe Twitter, episcopul și-a exprimat dezamăgirea că „până și în mijlocul epidemiei de Covid-19 încă se discută despre folosirea țesuturilor unor copii umani avortați pentru cercetarea medicală”.
Episcopul american a arătat că motivul pentru care va refuza un asemenea vaccin este că „nu va ucide copii ca să trăiască el.”

Organizația pro-viață Children of God for Life, care are ca obiect de activitate etica vaccinurilor, a descoperit că o serie întreagă de eforturi de cercetare care au ca obiectiv un vaccin pentru virusul Covid-19 folosesc celule umane din copii avortați.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Debi Vinnedge, directorul organizației Children of God for Life, a spus că „i s-a rupt inima când a descoperit că proteina Spike, care este parte a vaccinului dezvoltat de compania farmaceutică Moderna, „a fost produsă prin folosirea unor celule de tip HEK 293 ale unor copii umani avortați”.
În mod similar, un vaccin dezvoltat de compania Johnson & Johnson „folosește tehnologia PER C6 Ad4, derivată din țesutul retinian al unui copil uman avortat.”

Această tehnologie presupune folosirea unor fetuși umani de 18-20 de săptămâni uciși în urma unor avorturi la cerere. Fetușii sunt copii altfel perfect sănătoși și viabili, uciși deoarece mama sau părinții nu doresc respectivii copii.

Afirmația vine și în contextul în care premierul canadian Justin Trudeau a arătat că viața în Canada „nu va reveni la normal până când nu va fi găsit un vaccin pentru noul coronavirus”, fapt care ar putea să dureze „între 12 și 16 luni” (sursa: Global News Canada) Dacă exemplul Canadei va fi urmat și de alte țări de pe mapamond, se pune problema: câți dintre noi vor putea să accepte să folosească un vaccin dezvoltat de companii precum Moderna sau Johnson & Johnson?

În lumina cuvintelui episcopului Joseph Strickland: „Nu pot accepta să ucid un copil pentru ca eu să trăiesc”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button