adolescenţiavorttrafic de persoane

Avortul facilitează abuzul sexual și traficul cu minore. O clinică din Alabama nu a raportat că o fată de 13 ani a avortat de două ori într-un an

Departamentul de Sănătate Publică investighează o clinică de avort din Alabama, SUA, pentru nerespectarea unei legii care cere raportarea către acest departament a identității tuturor fetelor minore care suportă o procedură de avort. Legea mai cere și raportarea identității tatălui dacă acesta este mai mare cu doi ani decât minora.

La o inspecție a Departamentului de Sănătate Publică efectuată în orașul Montgomery, oficialii au descoperit pe listele unei clinici de avort numele unei minore care făcuse două proceduri de avort la interval de 15 luni. Numele ei nu se regăsea în dosarele de raportare către departament.

Investigatorii au aflat  că fata venise prima dată la clinică la vârsta de 13 ani și însoțită de o femeie care nu vorbea limba engleză. În aprilie 2017, când fata împlinise 14 ani, a revenit la clinică pentru o nouă procedură de avort.

Clinica nu a raportat numele ei în niciuna dintre cele două ocazii și nici nu a înregistrat în documentele proprii numele tatălui după cum cere legea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Troy Newman, președintele organizației americane pro-viață Operation Rescue, a declarat, citat de Life News:

Să spunem lucrurilor pe nume: O fată a fost violată la 13 ani și nimeni nu a ridicat un deget să o salveze de viitoare abuzuri. Este clar că fie nu le-a păsat, fie au mușamalizat în mod complice și voit abuzul.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button