miracolul vieţii

Cursa care a ajuns la destinație cu un pasager în plus: O femeie a născut într-un avion care traversa Atlanticul

de Redacția Stiripentruviata.ro
Traducere de Amelia Mocanu
Sursa: Live Action

Un zbor recent din Ghana către Washington, D.C. a fost marcat de venirea  pe lume a unui băiețel. Acesta trebuia să se nască la sfârșitul lunii februarie, dar se pare că a vrut să vină pe lume mai devreme – și încă într-un loc surprinzător, la care nu s-ar fi gândit nimeni.

Potrivit CNN, femeia a intrat în travaliu la aproximativ șase ore după decolare, zborul având durata totală de 11 ore. Din fericire, la bord se afla doctorul Stephen Ansah-Addo, rezident cu specializarea Dermatologie la Universitatea din Michigan. Acesta a auzit strigătele însoțitorilor de bord, care cereau un medic. El a declarat pentru ABC News: „Acesta este și motivul pentru care tinerii aleg medicina: ca să ajute lumea. Femeia chiar avea nevoie de ajutor, fiindcă nu mai era niciun doctor la bord. Asta estemodul în care medicina chiar poate schimba viața oamenilor.”Medicul rezident  a fost ajutat de două asistente medicale. Au așezat perne și pături pentru a ușura starea mamei. Aceasta se afla în travaliu deja.

Din fericire, copilul nu a suferit niciun fel de complicație, chiar dacă s-a născut cu câteva săptămâni mai devreme. Echipa medicală a fost nevoită să se adapteze la condițiile date și a folosit o sfoară pentru a tăia cordonul ombilical. CNN relatează că, în momentul aterizării, mama era deja pe scaunul său. Femeia și nou-născutul au fost așteptați la sol de paramedici pentru a primi îngrijiri medicale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu au fost probleme la naștere, în afara faptului că a fost la 9000 de metri înălțime”, au declarat reprezentanții liniei aeriene United Airlines pentru ABC News. Compania aeriană a declarat că echipajul lor a fost uimitor. S-au mișcat repede și eficient. S-au asigurat că toată lumea este în siguranță pe tot parcursul zborului și au fost încântați să constate că, la aterizare, au avut un pasager în plus.

Deși este neobișnuit ca bebelușii să fie născuți la atâția metri distanță de sol, nu este un lucru nemaiauzit. Recent, s-a născut un copil prematur, în timp ce mama zbura de la Londra în India. Un alt caz este al unei americance care nici nu știa că este însărcinată. Aceasta a născut la doar 29 de săptămâni într-un zbor pe ruta Utah – Hawaii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button