miracolul vieţii

Record de supraviețuire: O bebelușă născută prematur, la 21 de săptămâni, a ajuns acasă de Ziua Recunoștinței

de Redacția Stiripentruviata.ro

Când Sherrye a intrat în travaliu la 21 de săptămâni de sarcină, ea și soțul ei, Jamar, s-au speriat: fetița lor avea puține șanse de supraviețuire.

Din fericire, locuiau în apropiere de MemorialCare Miller Children’s & Women’s Hospital din Long Beach, California, care are o unitate de Terapie Intensivă Neonatală de nivel IV, cea mai bună clasificare posibilă.

Instituția medicală mai are o unitate specială pentru bebelușii mici și un program specializat pentru cei cu greutate extrem de mică la naștere. Mediul creat în cadrul Centrului pentru Bebelușii Mici imită pântecele mamei, oferind un mediu cald și întunecat, pentru ca bebelușul să crească într-o ambianță cât mai adecvat pentru dezvoltarea lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dr. Peggy Chen a preluat cazul lui Sherrye și Jamar și a fost încrezătoare că poate să nască, să intubeze și să resusciteze micul prematur: „Îi suntem foarte recunoscători, a crezut în Marz și ne-a adus până în acest punct”, a declarat Jamar.

Șansele ca fetița lui Sherrye și Jamar să supraviețuiască la 21 de săptămâni erau sub 10%. Dar noile studii arată rate de supraviețuire în creștere – de aproximativ 20% pentru prematurii născuți la 22 de săptămâni.

Potrivit Institutului Charlotte Lozier, în spitalele specializate și dotate pentru tratarea copiilor extrem de prematuri, precum MemorialCare Miller, această rată de supraviețuire poate ajunge la 60%.

Aceasta se întâmplă mai ales dacă personalul face tot ce poate pentru a salva un copil prematur, în loc să presupună că nu va supraviețui, în condițiile în care vârsta minimă de viabilitate este în mod oficial cea de 24 de săptămâni.

Sherrye și Jamar au numit-o pe fetița lor Marz, care înseamnă „luptător puternic, curajos și feroce”. Ea s-a născut la ora 7:03 dimineața, pe 9 iunie 2023, cântărind doar 482 g.

Marz a stabilit un record: cel mai prematur copil născut și externat la MemorialCare’s Miller Children’s & Women’s. Nu a avut nevoie de nicio intervenție chirurgicală, ci doar de patru luni și jumătate la Terapie Intensivă Neonatală, pentru a crește și a deveni suficient de puternică încât să poată pleca acasă.

Fetița și părinții ei au ajuns acasă chiar înainte de Ziua Recunoștinței, în 21 noiembrie 2023.

„Marz ne-a învățat cât de fragilă este viața. Încrederea noastră în Dumnezeu… a crescut”, a spus Sherrye, mama ei. Iar tatăl, Jamar, spune că a învățat „să rămână concentrat pe ceea ce contează cel mai mult, indiferent de cum par lucrurile. Rezultatele sunt o chestiune de perspectivă și este esențial să ai încredere”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button