miracolul vieţii

Mama sfătuită de doctori să avorteze cvadrupleți le sărbătorește prima aniversare

de Kirsten Andersen

Bristol, UK, 4 martie 2013: O mamă englezoaică presată de doctori să avorteze doi dintre cei patru copii tocmai a sărbătorit prima aniversare a cvadrupleților.
Doctorii i-au spus Emmei Robbins de 31 de ani să avorteze doi dintre copii pentru a le oferi celorlalți doi o șansă mai mare de supraviețuire, după ce a avut șansa de 1 la 750 000 să conceapă cvadrupleți pe cale naturală.
În ciuda a ceea ce descrie drept ”o imensă presiune” din partea doctorilor ei, Robbins a refuzat cu statornicie să avorteze vreunul din copiii săi. Acum, ea sărbătorește aniversarea lui Zachary, Joshua, Reuben și Sam, care s-au născut pe 29 februarie 2012 și sunt copii în vârstă de un an, fericiți și sănătoși. Cei patru copiii minune care au avut șanse infime să fie concepuți natural de la bun început s-au depășit pe sine prin data nașterii, sărbătorită o dată la patru ani – șansa unei astfel de dăți este de una la 3,5 milioane.
Robbins spune că s-a consultat prima dată cu doctorii în săptămâna a zecea de sarcină deoarece luase proporții mult mai mari decât în timpul singurei sarcini pe care o avusese înainte. De asemenea, suferea și de puternice grețuri de dimineață. Era îngrijorată că ceva nu e în regulă, așa că doctorii au cerut o ecografie.
”Doctorul s-a uitat la noi doi cu niște ochi mirați, ne-a arătat ecranul și ne-a spus că vede trei saci amniotici și nu doar doi copii, ci patru”, își amintește Robbins. ”Și nu doar cvadrupleți, ci de asemenea și o pereche de gemeni identici.”
Robbins spune că soțul ei Martin, de 39 de ani, ”a rămas stupefiat și a început să râdă”.
Doctorii ”au spus că aveam trei opțiuni”, a spus Robbins pentru Daily Mail. “Puteam întrerupe sarcina, o puteam reduce prin eliminarea unor embrioni sau o puteam continua.”
Sugestia avortului a înfricoșat-o pe Robbins. “Mi-am apucat pântecele instinctiv,” spune ea. “Un sentiment copleșitor de iubire m-a cuprins și i-am spus că îi vom păstra pe toți patru.”
În ciuda convingerii familiei Robbins de a păstra copiii, doctorii nu au renunțat la presiuni pentru a avorta o parte din ei sau pe toți.
La 12 săptămâni, spune Robbins, “am fost scanată și mi s-a spus că totul arată bine, dar apoi îmi menționa riscurile din nou și mă ruga să iau în considerare să avortez gemenii de dragul celorlalți doi. Începeam să mă simt presată și nu mi se părea corect. Deja luasem o decizie.”
Robbins adăugă: ”Toți copiii noștri erau bine. Le-am văzut formele micuțe pe ecran și deja începusem să ne gândim la ei în mod individual.”
La 16 săptămâni de sarcină, cuplului i s-a spus din nou să ia în considerare avortarea gemenilor, avertizând-o că săptămâna 20 este ultima în care se poate efectua un avort.
”Îndată ce a terminat,” spune Robbins, ”i-am spus că avortul nu este o opțiune și că asta e decizia finală.”
Robbins spune: ”nu știam cum ne vom descurca din punct de vedere financiar și practic, dar am simțit că totul s-a întâmplat cu un motiv anume. Am decis să fac tot ce-mi stă în putință pentru a aduce pe lume patru copii sănătoși.”
Și tocmai asta a făcut. Pe 29 februarie, cu două luni înainte de termen, Robbins a intrat în travaliu și a născut toți cei patru bebeluși prin cezariană. Ruben a fost primul, cântărind 970 de grame. A urmat Zachary de 1.27 kg și geamănul său identic Joshua, cântărind 1.40 kg. Ultimul a fost Sam, cântărind 966 de grame.
Băieții au stat în spital timp de două luni, până au fost suficient de mari și puternici să meargă acasă cu mama lor, care a luptat din răsputeri pentru supraviețuirea lor.
Robbins spune că a crește cvadrupleți este greu, dar merită.
“În fiecare noapte bebelușii se trezeau unul după celălalt și începeau să țipe, trezindu-l pe fratele lor mai mare, Luke,” spune ea. “A trebuit să transformăm salonul în camera copiilor și dormeam cu rândul acolo. Cu patru copii care trebuiau verificați la fiecare patru ore, zi și noapte, împreună cu sticle, 30 de scutece de schimbat și băi infinite, viața era extenuantă.”
Cu toate acestea, își numește băieții fericiți și sănătoși, în vârstă de un an, “micile ei minuni Peter Pan.”
Traducător: Diana Lois


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button