miracolul vieţii

Un Crăciun cu speranță de viață pentru Baby Michael: Va fi operat în SUA după ce strângerea de fonduri organizată de părinți a devenit virală pe net

de Redacția Stiripentruviata.ro

Solidaritatea oamenilor poate depăși orice așteptare, mai ales când e vorba de o viață nevinovată. În preajma Crăciunului, donatorii online i-au dăruit unui bebeluș britanic o nouă șansă la viață.

Un băiețel în vârstă de un an din Marea Britanie va merge în curând în Statele Unite pentru o operație care îi va salva viața, îndepărtându-i tumora pe care o are pe inimă. În martie, Emma și Stuart Labuschagne, împreună cu băiețelul lor de un an, Michael, vor călători la Boston, în SUA, pentru ca acesta să fie operat la Spitalul de Copii din acest oraș.

Într-o noapte, când Michael avea doar 14 săptămâni, i s-a oprit inima în timpul nopții. Părinții credeau că au un copil perfect sănătos și au fost în stare de șoc văzând că medicii de pe Salvare s-au chinuit să le resusciteze bebelușul. „Cuvintele nu pot descrie durerea pe care am simțit-o”, a declarat Emma, citată de SWNS, o agenție britanică de știri.

Micuțul Michael, care a fost diagnosticat cu fibrom cardiac, a fost plasat în comă indusă medical. Când s-a trezit, primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i zâmbească tatălui său.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Această bucurie a venit însă cu o veste grea. Părinții au aflat că numai o operație la Spitalul de Copii din Boston putea salva viața băiețelului lor.

S-au temut că nu vor putea face rost de fonduri pentru procedură, ale cărei costuri se ridică la aproape 150.000 de dolari. Dar solidaritatea oamenilor nu trebuie subestimată, mai ales când e vorba de copii. După ce au organizat o strângere de fonduri online pe site-ul GoFundMe, părinții au strâns cu mult mai mult: 260.000 de dolari.

Michael, care are un fibrom pe inimă, va fi operat pe 12 martie, potrivit anunțului de strângere de fonduri. „După o săptămână de controale imagistice și analize va avea loc operația de înlăturare a tumorii”, se arată în fondul de fonduri. „Este vârsta optimă la care această procedură se poate face cu șanse maxime de recuperare.”

Fibromul este al doilea cel mai frecvent tip de tumoare pe inimă la copii și de fibrom suferă și Michael, informează și canalul american de știri FoxNews, care informează despre cazul lui Michael. Aproximativ 14% din tumorile cardiace la copii sunt fibroame, spune experții de la Spitalul de Copii din Boston. Acestea sunt cel mai adesea localizate în ventriculele inimii – cel mai frecvent în stânga – și pot obstrucționa fluxul de sânge către inimă, ceea ce provoacă defecțiuni ale valvelor și în final conduce la insuficiență cardiacă.

Deocamdată, Michal se descurcă „incredibil de bine”, scrie pe pagina dedicată strângerii de fonduri pentru el:

„Este fericit și mulțumit și continuă să se dovedească extraordinar de puternic. Tocmai și-a sărbătorit ziua de naștere. Vă mulțumim încă o dată pentru generozitate. Crăciunul ar fi putut fi unul trist pentru noi și suntem pe veci recunoscători că-l putem petrece în formație completă în familie și cu speranță.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button