miracolul vieţii

După ce a stat în comă 27 de ani, o femeie din Emiratele Arabe Unite și-a revenit miraculos

Munira Abdulla, în vârstă de 32 de ani, a suferit un traumatism sever al creierului, după ce mașina în care călătorea s-a izbit de un autobuz.

Omar Webair, băiatul femeii, în vârstă atunci de numai patru ani, a scăpat nevătămat, deoarece mama lui îl ținuse în brațe chiar înainte de accident. „Mama stătea cu mine pe bancheta din spate. Când și-a dat seama că urma să ne ciocnim de acel autobuz, m-a îmbrățișat ca să nu fiu aruncat în aer”, a declarat jurnaliștilor, Omar Webair.

În urma accidentului, Munira Abdulla, a fost grav rănită.

Omar Webair, a povestit despre accident și despre îmbunătățirea stării mamei sale după ani buni de tratament într-un interviu acordat ziarului „The National” din Emiratele Arabe Unite.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Mama mă îmbrățișase pentru a mă proteja” (…) „Nu am renunțat nici o clipă la ea pentru că am avut întotdeauna sentimentul că într-o bună zi se va trezi”, a declarat Omar.
„Motivul pentru care am făcut publică povestea mamei este acela de a-i îndemna pe oameni să nu-și piardă speranța pentru cei dragi, să nu-i considere pierduți atunci când se află într-o stare asemănătoare ei”, a adăugat acesta.

După ore întregi fără o îngrijire medicală adecvată, Munira Abdulla a fost în cele din urmă transportată la spital, iar mai târziu a fost transferată la un spital din Londra, unde a fost declarată în stare vegetativă – fără reacții, dar capabilă să simtă durerea, informează The National.

Pacienta a fost ulterior repatriată în orașul de origine, Al Ain, în Emiratele Arabe Unite. De-a lungul anilor a fost ținută în viață fiind hrănită printr-un tub. A urmat proceduri de fizioterapie pentru a nu i se atrofia mușchii din cauza lipsei de mișcare

În 2017, familiei i s-a oferit o subvenție din partea Curții Prințului moștenitor al Coroanei, pentru a o transfera pe Munira Abdulla în Germania

Acolo, pacienta a urmat o serie de intervenții chirurgicale pentru corectarea mușchilor mâinilor și picioarelor și tratament medicamentos pentru a-și îmbunătăți starea, inclusiv conștiența

Un an mai târziu, o reacție din partea mamei lu Omar părea să determine o revenire a stării în care se afla.
„S-a petrecut o neînțelegere în salonul din spital; mama mea a simțit că aș fi fost în pericol, ceea ce i-a provocat un șoc”, a povestit Omar Webair.
„A început să scoată sunete ciudate și am chemat doctorii să o consulte, dar aceștia au spus că totul era în regulă.”
„Apoi, trei zile mai târziu, m-am trezit strigat pe nume de cineva. Era chiar ea, mă chema pe nume! Îmi venea să zbor de bucurie, ani de zile visam la acest moment, numele meu fiind primul cuvânt pe care l-a rostit mama când s-a trezit”.

În prezent, Munira a devenit mult mai receptivă și poate simți stimulii exteriori și chiar să vorbească. A revenit la Abu Dhabi, unde urmează proceduri de fizioterapie si reabilitare avansată.

Sursă: activenews.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button