avortmiracolul vieţii

Mamele care au pierdut copii prin avort spontan le explică editorilor de la Guardian cum arată un embrion de două luni

de Redacția Stiripentruviata.ro

După ce The Guardian a prezentat o serie de fotografii cu sacul gestațional al unui embrion în vârstă de nouă săptămâni (în a doua lună de sarcină), afirmând că așa arată o sarcină în acest stadiu, numeroși părinți care au pierdut copii prin avort spontan, dar și alți internauți au trimis pe rețelele de socializare fotografii explicite, demonstrându-le jurnaliștilor că dezinformează cu neobrăzare.

Articolul din publicația britanică se intitula: „Cum arată o sarcină până în zece săptămâni – în imagini” și pare a fi o reclamă oneroasă la avortul chimic, sugerând că sarcina de 10 săptămâni nu ar conține un copil complet format:

Fotografia din The Guardian. Foto: MYA Network

„Poppy Noor de la Gardianul Anti-Viață reușește să-i insulte toți părinții care au pierdut un copil iubit și dorit înainte de a zecea săptămână de sarcină. Ce neobrăzare”, a scris pe Tweeter @RockofLifeNI.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu este decât țesut dintr-un sac gol. Dar nu există sarcină fără embrion. De ce acesta nu apare în fotografiile voastre? Bănuiesc că ați vrut să ilustrați faimoasa voastră afirmație că e doar un ghem de celule și nu un om în toată regula, așa cum de fapt este. Fotografii induc voit în eroare!” a scris, tot pe Tweeter, și @jrjuara.

„Este cel mai ridicol articol pe care l-am citit. Și, sincer, este informație falsă. Unde este fătul în aceste fotografii? Dacă susțineți cu adevărat tot ce înseamnă avortul, atunci nu ar trebui să ascundeți nimic și să îmbrățișați TOT ce implică el”, a transmis și @merryfull1.

Unii au dat Report pe rețelele de socializare, pentru a reclama că articolul răspândește informație falsă, iar alți utilizatori au postat ecografii și chiar imagini cu sarcini oprite din evoluție în acest stadiu, de nouă săptămâni.

„Dacă ceva este invizibil pentru noi, înseamnă că este mai puțin real? Lennart Nilsson a folosit o cameră foto foarte puternică pentru a surprinde această imagine a unui embrion la aproximativ 6-8 săptămâni după concepție. Ar trebuie să ignorăm ceea ce ne învață această imagine doar pentru că noi nu putem vedea același lucru?” a scris și Nichole Liza.

Imagine din albumul „A Child Is Born” („S-a născut un copil”), publicat de fotograful Lennart Nielssen în 1965.

„După cum mi-a spus fetița mea: Nu este cu atât mai uimitor că o ființă atât de mică, de numai un centimetru și ce va lungime, este umană într-un mod atât de evident, că are mâini, picioare, ochi și inimă?! I se vede până și coloana vertebrală.”

Imagine din albumul „A Child Is Born” („S-a născut un copil”), publicat de fotograful Lennart Nielssen în 1965.

„Ovulul fertilizat are dimensiuni microscopice, dar, dacă avem instrumente adecvate, putem fi martori la fuziunea celor două nuclee (de la ovul și de la spermatozoidul care l-a fertilizat – n.red.). dacă ochii noștri nu pot vedea lucruri atât de mici, înseamnă că acestea nu au importanță sau că ceea ce vedem este mai puțin uman?” a continuat aceeași utilizatoare.

„Virusul SARS-Cov-2 este și el microscopic și are dimensiunea de 100 de ori mai mică decât celula umană, chiar și mai mică în comparație cu zigotul uman (celula din care se dezvoltă embrionul – n.red.). Cu toate acestea, nu văd nicio activistă pro-avort pretinzând că acest virus este nesemnificativ.”

„În această imagine a embrionului la 8 săptămâni vedem asemănări cu imaginile recent publicate în The Guardian, doar că în imaginea de mai jos embrionul este vizibil, nu ascuns în sacul gestațional, așa cum face această publicație. Uitați-vă la mânuțele și piciorușele acestea!” a mai scris pe Twitter Nichole Liza.

Imagine din albumul „A Child Is Born” („S-a născut un copil”), publicat de fotograful Lennart Nielssen în 1965.

„Iar mai jos este o fotografie a lui Bebe Nielson, pierdut după 11 săpătmâni de sarcină. Deși nu este o priveliște confortabilă, această imagine dezvăluie atât apartenența sa la umanitate, cât și trauma pe care o reprezintă pierderea lui pentru o mamă, traumă care nu va ocoli nici femeia care expulzează prin avort chimic un embrion aflat în același stadiu de dezvoltare”, a adăugat aceasta.

Foto: Jaelyn Barnes via Facebook
Capturi de ecran realizate de LiveAction.org

Vezi și: Avortul nu trebuie să fie prețul plătit pentru egalitatea în drepturi a femeilor

Vezi și: FOTO & VIDEO subtitrat. De la concepție și până la naștere: Miracolul vieții în imagini uimitoare


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button