miracolul vieţii

Născută la Kilometrul 36: Niște necunoscuți au ajutat la o naștere pe marginea unei autostrăzi

de Redacția Stiripentruviata.ro

O bornă de kilometraj de pe o autostradă din Pennsylvania, SUA, are o însemnătate uriașă acum pentru un cuplu american, Nick și Sarah Holmes: fetița lor, Lottie, s-a născut de curând în dreptul acesteia.

Cei doi erau în drum spre o maternitate din Pittsburgh, cu planuri ca Sarah să nască sub apă. Dar Lottie nu a mai avut răbdare.

Nick tocmai îi spunea soției:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

– Dacă ai contracții, trag pe dreapta.

– Mi s-a rupt apa! a strigat Sarah. Vine! Vine!

Nick este pompier voluntar, așa că a trebuit să se bazeze pe propria pregătire când și-a dat seama că soția avea să nască acolo, pe marginea autostrăzii.

„M-am trezit, pur și simplu, acționând”, a povestit el ulterior. „E greu de explicat. Poate că o să credeți că am înghețat de emoție sau teamă, dar nu a fost deloc așa, fiindcă știam care era miza și alte opțiuni nu aveam.”

Bob Demko, operator de echipamente, își spăla vehiculul la unitatea de întreținere din Homewood când a auzit apelul prin radio. „Spuneau că vine un copil sau că iese copilul”, a povestit el. „Normal că mi-au atras atenția.” S-a urcat în camion și a pornit într-acolo, devansând ambulanța cu 10 minute.

În timp ce Nick Holmes era la telefon cu o operatoare de la apeluri de urgență, Bob Demko încerca să ajute cu ce putea. „Eu nu am copii, dar întotdeauna am vrut să fiu martor la așa ceva. Și nu credeam că voi avea ocazia”, a spus el.

– Aveți nevoie de ceva? a întrebat Bob când a ajuns.

– Soția face toată treaba, i-a răspuns Nick.

Polițistul Erik Cox, de la Poliția de Stat din Pennsylvania, a sosit la scurt timp după Bob Demko. Împreună, cei doi i-au ajutat pe Nick și pe Sarah s-o aducă pe lume în siguranță pe Lottie.

„Nici nu a durat prea mult”, își amintește Sarah. Lottie cântărea aproape 4 kilograme și a petrecut două zile la secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Allegheny Health Network Wexford înainte de a se ajunge acasă, alături de familie.

„Sunt foarte mândră de soțul meu, s-a descurcat foarte bine”, a declarat Sarah. „Nu am fost foarte speriată, doar se petrecea ceva natural.”

Bob Demko nu va uita niciodată această experiență, pe care și-o dorise dintotdeauna. „A fost foarte frumos să văd că s-a întâmplat ceva pozitiv acolo – o nouă viață. Sunt foarte fericit că am putut lua parte la așa ceva”, a spus Bob.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button