familie

Comisiile de la Senat au avizat inițiativa cetățenească de organizare a referendumului pentru căsătorie

Comisia juridică și Comisia pentru constituționalitate din cadrul Senatului au adoptat, marți, 4 septembrie 2018, raport favorabil pentru propunerea celor trei milioane de cetățeni de a revizui Constituția în sensul clarificării definiției căsătoriei.

Au fost 12 voturi pentru și 5 abţineri, informează Agerpres. Site-ul de știri Hotnews mai informează că senatorii PNL și USR din comisii s-au abținut de la vot, acuzând că procedura ar fi viciată, în timp ce senatorii PSD, ALDE și UDMR au votat în favoarea inițiativei cetățenești.

Săptămâna viitoare este programat votul în plenul Senatulu. Camera Deputaților a votat deja în plen la data de 9 mai 2017, aprobând inițiativa de organizare a referendumului pentru modificarea Constituției.

PNL NU SUSȚINE OFICIAL REFERENDUMUL pentru căsătorie, dar liberalii pot vota după conștiință

Un lider USR ne explică: orientarea heterosexuală = orientare spre Rusia

Cine sunt deputații care au votat împotriva referendumului pentru familie

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button