familie

Proteste pentru eliberarea copiilor Smicală la București și Pfaffenhofen an der Ilm, Germania

de Redacția Stiripentruviata.ro

Protestele au continuat în acest weekend în fața Ambasadei Finlandei la București, cu cerința ca Finlanda să elibereze copiii Mihai și Maria Smicală din centrele de plasament în care sunt ținuți cu forța.

Sâmbătă a fost ziua de naștere a Mariei Smicală, care a împlinit 13 ani. Protestatarii au venit în fața Ambasadei Finlandei la București cu tort pentru Maria și i-au cântat la mulți ani în direct.

La fel au făcut duminică și membrii parohiei ortodoxe românești din Pfaffenhofen an der Ilm, Germania, care le-au transmis copiilor că îi iubesc și s-au pozat cu pancarte pe care scria frumos „La mulți ani, Maria!”

Nu se mai știe nimic de cei doi copii Smicală după ce au fugit din centrul de plasament finlandez și, fiind găsiți de autorități, a fost duși într-o locație necunoscută.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mama lor, medicul român Camelia Smicală, crede că atât Maria, cât și fratele ei mai mare, Mihai, sunt închiși în clinici de psihiatrie.

Protestatarii și Camelia Smicală cer insistent autorităților române să îi sprijine pentru repatriere. Aceasta presupune scoaterea copiilor din centre și ieșirea lor din țară pentru a se reuni cu familia extinsă din România.

Copiii sunt cetățeni români cu domiciliul la Piatra Neamț, unde locuiesc bunicii lor materni.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button