valorile familiei

Candidați la Alegerile Europarlamentare 2019 care își asumă mesajul pro-familie și pro-viață

Cristian Terheș
locul 4 pe lista PSD

(PSD are poziția 1 pe buletinele de vot)

Fostul preot greco-catolic este un militant asumat pentru familia naturală. După referendumul pentru căsătorie de anul trecut, el a scris pe Facebook:

…campania homosexuala va deveni si mai violenta in Romania iar societatea romaneasca nu are anticorpi contra ei, cum are aceasta americana, de exemplu. Faptul ca prezenta romanilor din diaspora a fost atat de mare la referendum va arata ca acestia stiu din proprie experienta ce inseamna aceasta campanie in societate, cu precadere in scoli.

In Romania, insa, de azi de zile, toate dezbaterile sunt axate numai pro/anti o persoana sau un partid. Nu se mai discuta despre valori, mai ales valori care trec dincolo de un partid sau un om. Multi nu au iesit la vot pentru „ca sa nu castige Dragnea si PSD-ul”, desi acestia nu au candidat.

Cand va vor veni copiii de la scoala intoxicati de propaganda homosexuala, sa nu va plangeti, pentru ca asta ati ales acum. Cand va vor intreba copiii de ce la scoala invata ca nu mai au gen, sa le spuneti asa: „pentru ca in 2018 i-am dat lui Dragnea si PSD-ului m**e”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cand peste 20-30 de ani va vor veni nepotii confuzi dpv sexual de la scoala, pentru ca nu mai stiu daca sunt fete sau baieti, sper sa va impacati propria constiinta cu ce lectie i-ati tras lui Dragnea si PSD-ului in 2018.

Maria Grapini
locul 6 pe lista PSD

(PSD are poziția 1 pe buletinele de vot)

Înainte de referendumul pentru familie, a scris pe Facebook:

EU VOI MERGE la vot si voi vota DA,pentru căsătoria dintre un bărbat si o femeie! Asta nu inseamna ca discrimineze pe cineva! Cred in Dumnezeu si căsătoria a fost in credința noastră,intre un bărbat si o femeie! Nimic nu poate fi prea scump atunci cand vorbim de SECURITATEA tării,de conservarea tradițiilor si valorilor romanesti.

Doamne ajuta!

Varujan Vosganian
locul 5 pe lista partidului ALDE

(ALDE are poziția 6 în buletinele de vot)

Într-un video postat pe Internet cu ocazia Marșului pentru viață 2017, el afirma că familia naturală este cel mai propice context pentru nașterea și creșterea copiilor și îndeamnă românii să sprijine și să își asume familia formată din mamă și tată:

Cred că, aducând un omagiu maternității și paternității, evident, luate laolaltă, propovăduim iubirea și nu dușmănim în niciun fel pe aproapele nostru.


În 2016, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat președintelui Klaus Iohannis, Vosganian a postat pe blogul său următorul mesaj:

Cred că, într-o familie, un copil e firesc să spună unuia dintre părinți „mamă” și celuilalt „tată”.

Cred că spiritul roditor și tandru al maternității și cel protector al paternității sunt temelia sacră a condiției umane.

Cred că familia care dă naștere copiilor săi și îi educă în spiritul valorilor tradiționale, dar și al năzuințelor fiecăruia, este șansa regenerării poporului român.

Cred că, în destinul ființei umane, toate acestea nu pot fi înlocuite.

Și mai cred că, aducând un omagiu maternității și paternității, luate laolaltă, propovăduim iubirea și nu dușmănim, în niciun fel și oricare ar fi acela, pe aproapele nostru.

Cătălin Ivan
locul întâi pe lista partidului PRODEMO

(PRODEMO are poziția 7 în buletinele de vot)

Înainte de referendumul pentru căsătorie din 2018, actualul candidat a transmis următorul mesaj:

„Intrarea noastră în Uniunea Europeană… nu poate însemna abandonarea istoriei și identității noastre naționale. (…) Voi vota DA pe 6-7 octombrie. Cred cu tărie că familia, așa cum o cunoaștem noi, este fibra și baza societății.”

De curând, el i-a mai răspuns unui ONG care îl acuza că este anti-european fiindcă susține căsătoria dintre un bărbat și o femeie:

„Solicit public platformei Inițiativa România să menționeze dacă… susținerea valorilor tradiționale și a identității naționale reprezintă vreun risc la adresa valorilor europene și să precizeze care ar fi acesta. …una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene este respectarea drepturilor omului. Discriminarea pe baza convingerilor reprezintă o abatere gravă de la valorile europene. Unul dintre obiectivele UE este să respecte diversitatea culturală a popoarelor sale. Prin afirmațiile mele, am susținut propria convingere, precum și unitatea în diversitate a Europei, prin păstrarea tradițiilor românești.”

Ioana Picoș-Făgădaru
locul doi pe lista partidului PRODEMO

(PRODEMO are poziția 7 în buletinele de vot

Actrița, cunoscută susținătoare a vieții și familiei naturale, a spus într-un mesaj video din campania electorală:

„Ca europarlamentar, voi susține libertatea de exprimare, libertatea de conștiință și religioasă, familia naturală și cea monoparentală, femeile însărcinate în dificultate. (…)

Să arătăm că referendumul pentru căsătorie a fost doar un prim pas! Avem șansa de a ne duce convingerile acolo unde se iau deciziile.”

La lansarea candidaturii, ea spunea:

Cred în familia firească, în care mama e mama și e obligatoriu o femeie și tata e tata și e un bărbat. Cred că femeia e construită să fie mamă și bărbatul, tată. Nu există Părinte 1 și 2. Exclus!

Cred că femeile merită să fie susținute să-și poată împlini atât viața profesională cât și pe cea familială și să nu mai fie obligate să aleagă între cele două. Una nu are voie s-o excludă pe cealaltă. Rolul femeii în societatea modernă trebuie regândit. Cred că rata mare a avorturilor este în mare măsură din cauza politicilor sociale greșite, sau inexistente. Dacă femeile ar fi sprijinite, dacă nu ar fi obligate să aleagă între serviciu și copil, dacă ar fi susținute pe toată perioada sarcinii, lucrurile ar sta diferit. Atenția, grija și suportul pe care un popor îl acordă femeilor însărcinate dovedește că acel popor își prețuiește viitorul. Cred că românii merită să fie un astfel de popor.

Traian Băsescu,
locul 1 pe lista PMP

(poziția 8 pe buletinul de vot)

Înaintea referendumului pentru căsătorie, Băsescu a declarat:

Eu provin din familia popularilor europeni, care sunt creștin democrați și care încurajează familia. Deci, voi merge la vot pentru un DA – familia formată dintr-un bărbat și o femeie. Din punct de vedere politic, rămân un om de dreapta.

George Simion, independent

(poziția 15 pe buletinul de vot)

Candidatul independent a votat în Londra la referendumul pentru căsătorie, ocazie cu care a scris pe contul său de Facebook:

Dincolo de subiectul strict al căsătoriilor între persoane de acelasi sex (numai cand scriu asta ma ingrozesc cat de mult au modificat ăștia perceptia publică în doar 10-15 ani), este prima și ultima șansă pe care o avem de a opri accesul în România al unei ideologii care va deforma ireversibil societatea.

Căutați „gender politics”, „Transitioning (transgender)” „transgender children” ș.a.m.d. Foarte pe scurt: o ideologie politică care susține că sexul cu care te naști nu e tot unul cu identitatea sexuală pe care ți-o asumi. Practic orice om/copil poate „decide” dacă vrea să vrea să fie barbat, femeie sau alt „gen” cu toate efectele ce decurg din treaba asta.

NU – nu e nicio teorie a conspirației, lucrurile astea se întâmplă deja în SUA și se vor extinde peste tot în lumea occidentală extrem de rapid.

Peter Costea, independent

(poziția 16 în buletinul de vot)

Vechi susținător al valorilor vieții și familiei naturale, Peter Costea a postat pe pe site-ul său o sinteză privind principiile sale călăuzitoare în ceea ce privește căsătoria și familia:

  • „Promovarea unui mediu propice pentru dezvoltarea și înflorirea familiilor
  • Promovarea unei culturi pentru familia și căsătoria naturală
  • Promovarea noțiunii că familia și căsătoria naturală constituie cele mai utile și responsabile instituții sociale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Acestea trebuie favorizate față de alte forme de conviețuire umană precum concubinajul, parteneriatele, familia socială și căsătoriile între persoanele de același sex
  • Mă poziționez împotriva politicilor sociale ale statului secular de a înlocui familia și căsătoria naturală cu familia socială
  • Mă opun politicilor de confiscare și redistribuire a copiilor prin suprimarea abuzivă de către stat a relațiilor dintre copii și părinții lor biologici. Familia tradițională are dreptul să-și păstreze integritatea, iar copiii pot fi luați de la părinți doar din motive întemeiate și pentru o perioadă relativ scurtă, în care va trebui să se încerce o rezolvare a problemelor care au cauzat tensiunile dintre părinți și copiii lor biologici
  • Mă opun categoric adopțiilor copiilor de către cuplurile homosexuale
  • Mă opun confiscării copiilor de la părinții biologici pentru a fi dați cuplurilor mai bogate.
  • Mă opun ideii de mame surogat, o practică care exploatează femeia și degradează procrearea naturală și familia tradițională”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button