valorile familiei

Sondaj: În România trăiesc cei mai fericiți copii din lume

Potrivit unui studiu internațional, realizat de Jacobs Foundation, copiii români se declară cei mai fericiți din lume.
Bunăstarea pare să nu fie o garanție pentru fericirea copiilor din lume. Acesta este concluzia unui studiu publicat de revista germană Der Spiegel, preluată de Rador.
Studiul a fost realizat in 15 țări, în rândul a peste 50.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani. Chestionarele au arătat că cei mai fericiți copii s-au dovedit a fi cei din România, urmați de cei din Columbia și Turcia. Subiecții au fost rugați să determine starea lor subiectivă de bine, pe baza unei „scale”. Care a arătat că minorii din Coreea de Sud sunt cei mai nemulțumiți copii.
Studiul sub denumirea de „Children’s World”, solicitat de Jacobs Foundation, s-a realizat în doi ani. Scopul studiului este de a folosi informațiile obținute în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață ale copiilor din întreaga lume.
Psihologul german Klaus Seifried s-a arătat surprins de rezultat: „Copiii care cresc în condiții de bunăstare sunt foarte pretențioși și devin mult mai repede nemulțumiți”.
Copiii din Africa sau Asia sunt mulțumiți adeseori când primesc zilnic ceva de mâncare și când pot merge la școală. „În Germania, copiii nu sunt atât de motivați să învețe. Aici un televizor cu ecran mare și o consolă de jocuri în camera copiilor sau o bicicletă nouă contribuie mai degrabă la fericirea copiilor”, a punctat Seifried.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button