familie

Austria introduce facilități fiscale substanțiale pentru familiile cu copii

Guvernul de la Viena a decis să stimuleze natalitatea, oferindu-le familiilor ajutoare sub formă de facilități fiscale: de 1.500 de euro pentru fiecare copil sub vârsta de 18 ani și de 500 de euro pentru studenți. De această măsură ar trebui să beneficieze peste 700.000 de gospodării, urmând să coste statul aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Astfel, o familie cu doi copii care are venit un singur salariu mediu brut de 2.300 de euro pe lună va fi complet scutită de taxele datorate statului, care ar fi în cuantum de 3.000 de euro. O familie cu venituri brute de 2,500 de euro va avea o scutire de 80%, iar cei care au venituri de 3.000 de euro vor avea o scutire de 55% la taxe.

Austria, ca și alte țări din Europa Occidentală, are o rată a natalității de 1,4, mult sub rata de înlocuire a populației (2,1).

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat, citat de ORF, postul de radio public din Austria: „Vrem să ajutăm familiile austriece, nu să sprijinim familiile numeroase de imigranți. De aceea, modelul este gândit pentru cei care lucrează în țară. Așa este corect și echitabil din punct de vedere social”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Reuters informează că, în 2017, în Austria a scăzut cuantumul de ajutor social pentru imigranți de la de 850 de euro la 570 euro.

Citește și Anul 2018 a fost declarat Anul Familiilor în Ungaria

Citește și Analiză. Politicile pro-familie din Polonia: concediu de maternitate, indemnizații pentru copil, sprijin pentru mame singure, facilități fiscale pentru părinți

Citește și Baby-boom polonez: Măsurile guvernamentale au făcut ca Polonia să înregistreze creştere demografică. Maximum pe şapte ani, înregistrat în 2017

Citește și Lituania: Politici de sprijinire a familiilor cu copii, după modelul polonez


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button