familie

Lituania: Politici de sprijinire a familiilor cu copii, după modelul polonez

Începând din 2018, în Lituania se acordă un ajutor financiar guvernamental de 30 de euro pentru fiecare copil minor. Familiile cu venituri mici și cele cu mai mult de trei copii vor prim 58,5 euro.

„Luăm exemplul Poloniei, unde programul 500+ funcționează bine”, a spus Tomas Tomilinas, vicepreședintele partidului Fermierilor și a Uniunii Verzilor din Lituania.

Inițiativa a aparținut grupului parlamentar al minorității poloneze, care deține șase mandate în Parlamentul Lituaniei. Reprezentații grupării susțin că alocația ar trebui să fie ca în Polonia, respectiv 120 de euro pe lună, de copil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Executivului a promis că va crește anual alocația, astfel încât în 2020 să ajungă la 100 de euro pentru fiecare copil.

Parlamentarii minorității poloneze din Lituania s-au inspirat din succesul programului 500+ din Polonia.

Sursa: The News

Citește și Analiză. Politicile pro-familie din Polonia: concediu de maternitate, indemnizații pentru copil, sprijin pentru mame singure, facilități fiscale pentru părinți

Citește și Polonia: Primă de 1.000 de dolari la nașterea unui copil cu dizabilități

Citește și Baby-boom polonez: Măsurile guvernamentale au făcut ca Polonia să înregistreze creştere demografică. Maximum pe şapte ani, înregistrat în 2017


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button