avortdizabilităţifamilie

Polonia: Primă de 1.000 de dolari la nașterea unui copil cu dizabilități

Foto: Marșul pentru Viață 2015
Foto: Marșul pentru Viață 2015

CBN.com, 7 noiembrie 2016

Parlamentarii polonezi au votat o lege prin care vor acorda o primă de aproximativ 1.000 USD la nașterea fiecărui copil cu dizabilități, ca parte dintr-un plan de sprijin pentru părinții care se confruntă cu această problemă, dar și ca parte din planul actualului regim conservator creștin de a reduce accesul la avort indus pe motive de dizabilitate a copilului.

În Polonia accesul la avort este deja destul de restrictiv, numai în caz de viol, de dizabilitate gravă a copilului și de primejdie pentru viața mamei. O jumătate de milion de polonezi, printre care și mulți lideri de opinie locali, au cerut însă printr-o petiție cetățenească restricționarea totală a avortului la ei în țară. Demersul a apărut după ce o fetiță diagnosticată in utero cu sindrom Down a fost avortată în ultimul trimestru de sarcină, dar s-a născut vie și a fost lăsată să moară într-un spital polonez.

Proiectul legislativ a căzut însă la presiunea unor manifestații de stradă sprijinite din afară, așa-zisele „proteste în negru” ale femeilor .

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Oficialii guvernamentali și parlamentarii polonezi conservatori sunt în continuare favorabili măsurii de restricționare a avortului în Polonia – cel puțin în caz de dizabilitate a copilului.

Citește și Societatea civilă poloneză cere protecție totală pentru viața copiilor nenăscuți

Citește și Polonia: 500.000 de persoane au semnat pentru restricționarea avortului. Feministele au protestat în negru, polonezii pro-viață au manifestat în alb

Citește și Reacțiile comentatorilor de pe Facebook la declarația Alinei Gorghiu, Copreședinte PNL, că se alătură polonezelor care protestează „în negru”

Citește despre simbolistica totalitară a negrului folosită de către activiștii pro-avort și pro-„căsătorii” homosexuale

Citește și Adevărul despre legea pro-viață din Polonia. Discursul în Parlament al inițiatorilor proiectului (I)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button