familievalorile familiei

AUSTRALIA. Recunoștință pentru pompieri și solidaritate cu familiile celor care și-au dat viața în lupta cu incendiile

de Redacția Stiripentruviata.ro

Serviciul de pompieri Rurali din statul australian New South Wales a anunțat o colectă pentru familiile pompierilor care și-au dat viața în lupta cu flăcările. Într-un comunicat al instituției se spune: „Aceasta este realitatea cu care ne confruntăm permanent: pompierii noștri dau totul pentru a proteja vieți și case, iar uneori ni se frânge inima”. Pe platforma GoFundMe, la o inițiativă privată, s-au strâns deja peste 425.000 de dolari pentru primii doi.

Căpitanul de pompieri Geoffrey Keaton (32 de ani) și pompierul voluntar Andrew O’Dwyer (36 de ani) și-au pierdut viața în misiune, pe 19 decembrie 2019, după ce un copac în flăcări a căzut peste mașina lor. Amândoi erau căsătoriți și aveau copii de aceeași vârstă, născuți la distanță de două zile: Geoffrey un băiețel, Harvey, iar Andrew o fetiță, Charlotte (foto jos). Copiii au fost decorați postmortem în locul taților și au jucat un rol important la funeraliile cu onoruri desfășurate pentru aceștia.

Pe 30 decembrie 2019 focul a mai făcut o victimă în statul australian New South Wales: pompierul voluntar Samuel McPaul, în vârstă de 28 de ani, era cu alți doi colegi într-un camion de pompieri care a fost răsturnat de curenții ciclonici rezultați din incendiu. Soția acestuia așteaptă un copil care nu-și va mai întâlni tatăl (foto jos).

(articolul continuă mai jos)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Între timp, serviciul aerian de pompieri postează pe Facebook imagini din avion cu mesajele de solidaritate și recunoștință față de pompieri scrise de locuitori pe casele și în curțile lor:

„Thank you, RFS (Rural Fire Service)”

„Mulțumim, pompieri!
Odihnească-se în pace Keaton, O’Dwyer.
Vă iubim.”

Nu încălzirea globală, ci politicile de mediu ale stângii au provocat incendiile din Australia

Fiul unui pompier care și-a pierdut viața luptând cu incendiile din Australia primește Medalia de Curaj acordată post mortem tatălui său

Emanuel Buta despre copiii decorați ai pompierilor australieni căzuți în lupta cu incendiile de pădure: „Un exemplu de atitudine demnă în fața vieții, a sacrificiului și a morții”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button