familievalorile familiei

Fiul unui pompier care și-a pierdut viața luptând cu incendiile din Australia primește Medalia de Curaj acordată post mortem tatălui său

de Redacția Stiripentruviata.ro

Joi, 2 ianuarie 2020, la înmormântarea pompierului Geoffrey Keaton, fiul acestuia, Harvey, în vârstă de un an și jumătate, a primit Medalia de Curaj acordată post mortem tatălui. Băiețelul a purtat la eveniment o uniformă de pompier pe măsura lui și a primit cu demnitate distincția, în ciuda faptului că încă mai folosește suzeta.

Pompierii Geoff Keaton (foto jos, cu Harvey în brațe) și Andrew O’Dwyer au murit pe 19 decembrie 2019, când se îndreptau către un incendiu și peste mașina lor s-a prăbușit un copac în flăcări. Ambii lasă în urmă câte o soție îndurerată și un copil mic. Zeci de pompieri și-au prezentat omagiile și au dat onorul la înmormântare. Premierul Scott Morrison, prezent la ceremonie, a declarat, citat de BBC, că a venit „să-și exprime recunoștința pentru viața lui Geoff Keaton și serviciul lui” în slujba comunității.

(articolul continuă mai jos)

Australia se confruntă cu incendii devastatoare de pădure într-un sezon în care temperaturile înalte și seceta au contribuit la catastrofă. Cel mai afectat stat este statul New South Wales, unde peste patru milioane de hectare au fost devastate și 1.200 de case au ars. Majoritatea victimelor, 18 în total în toată Australia, provin din acest stat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fotografiile făcute publice de Serviciul de Pompieri Rurali din New South Wales (Australia) o prezintă pe mama lui Harvey cu cel mic în brațe, luându-și un adio îndurerat, dar firesc, de la soțul defunct. Câteodată, și moartea e parte din viață. Important este cum ne despărțim de această viață și ce lăsăm în urmă.

Emanuel Buta despre copiii decorați ai pompierilor australieni căzuți în lupta cu incendiile de pădure: „Un exemplu de atitudine demnă în fața vieții, a sacrificiului și a morții”

AUSTRALIA. Recunoștință pentru pompieri și solidaritate cu familiile celor care și-au dat viața în lupta cu incendiile

Nu încălzirea globală, ci politicile de mediu ale stângii au provocat incendiile din Australia

Fiul unui pompier care și-a pierdut viața luptând cu incendiile din Australia primește Medalia de Curaj acordată post mortem tatălui său


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button