familie

UPDATE. VIDEO cu transcriere integrală: Camelia Smicală le-a mulțumit românilor în direct și i-a rugat să iasă în stradă pentru copiii ei. Ea nu poate părăsi Finlanda

Camelia Smicală și-a vizitat astăzi cei doi copii reținuți în mod abuziv de autoritățile de protecția copilului din Finlanda.

Ea le-a transmis LIVE pe Facebook mulțumiri românilor care vor participa la mitingurile de susținere a cauzei ei: revenirea copiilor alături de mama lor.

UPDATE. Transcriere integrală:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bună seara!

Încerc să fac un scurt LIVE, pentru că mâine sunt protestele și eu nu pot fi acolo.

Îmi cer scuze, sunt foarte obosită, m-am sculat la cinci și jumătate, am condus astăzi 160 de kilometri, am fost la serviciu. Apoi am văzut copiii, pe Mihai și pe Maria, bineînțeles, pe rând, câte o oră și jumătate pe fiecare.

Sunt încă tulburată după întâlnirea cu ei. Maria este foarte speriată. I-e frică să nu aă sau să nu spună ceva care ar putea să întrerupă întâlnirile cu mine. Din câte am înțeles, a fost amenințată că, dacă vrea la dans, sau la biserică, nu va mai putea să se întâlnească cu mine.

Mihai e trist. Mihai mi-a spus că este chinuit la școală. Copiii râd de el pentru că stă la casa de copii. Am încercat cât am putut să-i înveselesc. Maria a reușit să râdă puțin ca să mă înveselească pe mine.

Am plecat de acolo cu o durere imensă în suflet. Vă mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de noi, care ați ieșit și înainte la proteste pentru noi, niște necunoscuți. Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți pe Facebook, pe Messenger, prin toate metodele. Nu aș fi rezistat fără ajutorul vostru.

Vreau să vă cer să vă rupeți din timpul vostru ca să mergeți la proteste. Eu nu pot fi acolo, pentru că nu pot părăsi Finlanda, dar cu sufletul voi fi acolo.

Nu numai pentru copiii mei. În Finlanda sunt mii de cazuri de copii răpiți din familii – cele mai multe pe motive hilare. În Țările Nordice s-a făcut un… îmi cer scuze, mi-e foarte greu să vorbesc… în Țările Nordice s-a instaurat un sistem așa-zis de protecție a copilului care de fapt lucrează împotriva copiilor.

Pur și simplu sunt zeci de mii de copii răpiți din familii, foarte mulți dați apoi spre adopție în familii homosexuale. Se urmărește distrugerea familiei ca unitate de bază a societății.

Dacă nimeni nu se opune, același sistem va fi curând și în România.

S-a tot vorbit despre Finlanda. Vreau să spun în continuare nu este vorba despre Finlanda ca țară. Sunt… mii de copii furați din familiile lor. Finlandezii cărora li s-au furat copiii nu au nicio posibilitate să se apere. Foarte mulți mi-au cerut ajutorul și au cerut ajutorul României.

Cu siguranță aceeași situație există și în alte țări. Eu cred că Dumnezeu a ales într-un fel România și românii să apere drepturile copiilor.

Ceea ce s-a făcut în Norvegia a fost un semnal de alarmă. S-a tras un semnal de alarmă, dar nu s-a ajuns la o rezolvare a situației. Îi mulțumesc Familiei Bodnariu, care este alături de noi. Vreau să vă spun că nici lor nu li s-a făcut dreptate. Nu a plătit nimeni pentru ceea ce li s-a făcut. Nimeni nu a plătit pentru ceea ce i s-a făcut familiei Nan. Chiar dacă copiii lor au fost înapoiați familiei, au rămas urme adânci, iar sistemul merge în continuare.

Cazul nostru a ajuns foarte departe. Am ajuns până la ONU, la CEDO, cu ajutorul vostru, cu ajutorul ambasadorului României la Helsinki, domnul Răzvan Rotundu, căruia îi mulțumesc, cu ajutorul domnului Doru Coliu, al domnului Constantin Codreanu, (al domnului) Matei Dobrovie, al doamnei ministru Păstârnac și al domnului Prim-Ministru Tudose, care a fost de fapt singurul prim-ministru care s-a interesat de noi, care ne-a plătit un avocat – cel puțin pe procesul penal.

Deoarece cazul nostru a ajuns în instanțe atât de departe, dacă continuăm lupta, se poate ajunge la un precedent juridic pe baza căruia se pot rezolva celelalte cazuri.

Eu mi-am asumat riscul să ies din nou în public, deși au încercat să mă anihileze prin toate metodele posibile. După cum am mai spus, au încercat să mă omoare, mi-au luat absolut toți banii, tot ce am muncit în 20 de ani ca medic, deci m-au terminat financiar. Mi-au luat locul de muncă. Efectiv am fost izgonită din orașul Tampere.

Cu toate acestea, nu am renunțat și consider că e singura mea armă de apărare care mi-a mai rămas în prezent. Deoarece justiția nu funcționează, tratatele internaționale, drepturile omului, drepturile copilului până la urmă sunt doar niște tratate pe hârtie. Nimeni nu obligă o țară să le respecte. Nu există măsuri coercitive în cazul în care o țară care nu respectă aceste drepturi să fie sancționată. CEDO dă până la urmă niște amenzi de câteva mii de euro și nu obligă acea țară să-și schimbe sistemul sau să facă ceva pentru respectarea drepturilor omului.

Consider că numai cu ajutorul vostru și numai uniți putem salva și copiii mei, și miile de copii aflați efectiv în închisori în întreaga Europă. Cel puțin în Țările Nordice sunt zeci de mii de cazuri.

Copiii mei se află efectiv în închisoare. Au condiții mult mai rele decât în închisoare. Nu au dreptul să vorbească cu familia nesupravegheați. Nu au voie în continuare să meargă la biserică. Copiii nu au fost lăsați să meargă la biserică. Nu au voie să aibă o viață normală, li s-a răpit complet copilăria.

Despre mine nu mai vorbesc, nu mai are nicio importanță. Dar vă rog să ieșiți la protest pentru copiii mei și pentru toți copiii din Europa aflați în închisorile așa-ziselor „servicii de protecția copilului”.

Vă mulțumesc din suflet. Dumnezeu să vă răsplătească.

Doamne ajută!

Citește și Coaliția pentru Familie și Platforma civică ÎMPREUNĂ îl invită pe Președintele Klaus Iohannis la mitingul de susținere pentru Camelia Smicală pe care îl organizează

Citește și COMUNICAT. Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România își reafirmă susținerea pentru familia naturală și cere organizarea referendumului pentru familie

Citește și COMUNICAT. Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, Alianța Evanghelică din România cheamă la Ambasada Finlandei cât mai mulți credincioși evanghelici pentru a sprijini, prin rugăciune și prezență, reîntregirea familiei Smicală


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button