familie

IPS Serafim: „Dacă nu ne putem întoarce toţi acasă, cel puţin să mergem cât mai des în ţară să ne vizităm familia şi rudeniile”

„Dacă nu ne putem întoarce toţi acasă, cel puţin să mergem cât mai des în ţară, să ne vizităm familia şi rudeniile şi să ajutăm pe cei rămaşi acasă. Să fim convinşi că un concediu făcut în România, chiar şi când nu mai avem pe nimeni din familie, dar avem mormintele părinţilor, ne odihneşte mai mult decât concediile făcute în alte părţi, pentru că locurile în care ne-am născut – înscrise în fiinţa noastră – ne dau o pace adâncă”, îndeamnă IPS Serafim în scrisoarea pastorală transmisă de Crăciun 2017.

Pastorala din acest an, intitulată sugestiv Iubirea de neam, cuprinde îndemnuri la preţuirea patriei ce sunt transmise românilor stabiliţi în diaspora ortodoxă.

Pentru început, Părintele Mitropolit descoperă potenţialul fiecărei fiinţe umane de a creşte în Hristos:

Fiecare om este chemat să crească în Hristos, străduindu-se, zi de zi, să creeze condiţiile necesare pentru ca sămânţa dumnezeiască din inima sa să-i dospească întreaga fire. Sămânţa harului primit la botez în sufletul nostru are nevoie, pentru ca să crească, de pământul bun al inimii pe care-l pregătim mereu prin rugăciune, prin post şi prin fapte bune, evidenţiază Mitropolitul care adaugă că A creşte în Hristos înseamnă a creşte în iubire, a ne umple inima de iubire şi a deveni una cu El.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În continuarea mesajului pastoral, IPS Serafim reliefează că tema de anul acesta este în strânsă legătură cu proclamarea anului 2018 în Patriarhia Română ca An omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri.

În acest scop, Înaltpreasfinţia Sa prezintă pe scurt încercările prin care au trecut românii pentru a se reuni sub acelaşi stat unitar şi subliniază că Biserica a avut un rol important pentru îndeplinirea acestui ţel.

Deşi despărţiţi atâtea secole, românii şi-au păstrat unitatea de limbă şi de credinţă, iar credinţa i-a ţinut pe români uniţi,

a mai explicat Mitropolitul.

Părintele Mitropolit consideră că România are nevoie de cei plecaţi peste hotare:

Cine se întoarce acasă acela se aseamănă cu marele Moise despre care Sfânta Scriptură spune că a preferat să sufere cu poporul său şi să se întoarcă în Canaan decât să aibă dulceaţa păcatului cea trecătoare a Egiptului (cf. Evrei 11, 25-26).

Spre finalul mesajului, IPS Serafim recomandă ca oamenii să vadă numai binele din semenii săi şi să nu fie adresate cuvinte de rău faţă de ţara de origine:

Să nu cădem în păcatul de a-i împărţi pe oameni în buni şi răi. Pentru omul credincios şi smerit, toţi oamenii sunt buni. El singur se vede pe sine rău şi de aceea nu condamnă pe nimeni. Să ne ferim deci de a vorbi de rău ţara şi neamul, pentru că ţara se identifică cu mama şi mama cu ţara!

Pastorala poate fi citită integral aici.

Sursa: Basilica.ro

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191 – RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button