familiereligievalorile familiei

PS Macarie: „Se cuvine să cinstim și să prețuim instituția căsătoriei și să o păzim de cei care vor să o strice!”

Episcopul Macarie al Europei de Nord a celebrat sâmbătă, în satul său natal, Spermezeu, de la poalele Munților Țibleș, 60 ani de căsnicie ai părinților săi Vasile și Ana. Ierarhul a scris următoarele într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Episcopiei Europei de Nord:

„Astăzi, în Sâmbăta Luminată, 4 mai 2019, am slujit Dumnezeiasca Liturghie în biserica din satul meu natal Spermezeu de la poalele Munților Țibleș, pentru a aduce mulțumire Celui de Sus, alături de fratele meu Teodor și de sora mea Maria cu întreaga familie, pentru împlinirea a 60 de ani de căsnicie a părinților noștri trupești Vasile și Ana, aflați la mijloc de drum între Nunta de Aur și cea de Diamant. Le sărutăm cu recunoștință mânuțele lor calde și bătătorite de muncă, rugându-ne pentru sănătatea și mântuirea lor!

Suntem cu gândul la toți cei care își călesc sufletele în acest cuptor al lămuririi care este căsnicia. Mare și nobilă este această instituție! Laborator în care se dobândește jertfelnicia, răbdarea, buna înțelegere, blândețea, și, desigur, dragostea cea intru Hristos.

Se cuvine, așadar, să cinstim și să prețuim instituția căsătoriei și să o păzim de cei care vor să o strice!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
+Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button