familiereligie

Biserica, primăria și școala din comuna Bârsana ajută o văduvă cu opt copii să-și cumpere casă

La începutul acestei luni, Preasfinţitul Timotei Sătmăreanul, împreună cu un grup de clerici, printre care și părintele paroh Marcel Oprișan, au vizitat familia Benţa, din localitatea Bârsana, îndoliată după moartea tatălui celor opt copii.

După slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la casa în care aceștia locuiesc, s-au purtat discuții pentru a-i susține financiar și educațional pe copii și pe mama lor. Biserica va ajuta financiar la achiziționarea unei locuințe care să fie aproape de școală, de dispensar și de biserică.

La demers s-au alăturat primarul Comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, directoarea școlii din localitate, Maria Bernicki, și stareța Mănăstirii Bârsana, Filofteia Oltean.

A fost identificată casa care va fi achiziționată pentru familie. Până în acest moment, s-au strâns aproximativ 30.000 de euro.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este nevoie de încă 40.000 de euro. Puteți dona la:

RO39CRCOX250200000369433
Banca Cooperatistă Tisa
Bența Lenuța Maria

Sursa: Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Sectorul Social-Filantropic


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button