educaţie sexuală

„Academia Copiilor Sector 2” oferă cursuri gratuite de… „planning familial”

de Ana Popescu, Stiripentruviata.ro

Începând din februarie 2019, Primăria Sectorului 2 al Capitalei va oferi cursuri gratuite de „planning familial” în cadrul proiectului „Academia Copiilor Sector 2”.

Proiectul se adresează copiilor începând de la nivelul de grădiniță. Înscrierile au început luna aceasta și au fost anunțate pe website-ul dedicat și pe pagina de Facebook „Învățământ Sector 2”. Oferta mai cuprinde cursuri de limbi străine, dans, pictură, modelaj, educație financiară, muzică, dezvoltare personală, competențe digitale, public speaking, și activități sportive.

„Plannigul familial” se adresează liceenilor, iar pentru gimnaziu și liceu există și un curs de prevenție a comportamentelor de risc precum fumatul sau consumul de substanțe adictive.

Întrebarea este: Au adolescenții familie și viață (intimă) familială, pentru a justifica cursuri de „planning familial”? Nu ar fi fost mai logic să li se explice tinerilor ce sunt bolile cu transmitere sexuală în cadrul cursului de prevenție a comportamentelor de risc, predându-le în același timp importanța abstinenței de la relații intime înainte de căsătorie? Altfel, vorbindu-le doar despre contracepție este ca și cum le-am preda despre soluții de albirea dinților care se murdăresc datorită fumatului… Sau ca și cum am ignora efectele nocive ale excesului de alcool oferindu-le doar soluții pentru combaterea mahmurelii de a doua zi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button